*Nettavisen* Nyheter.

VIF med godt tak på Brann

VALLHALL (vif.no): For første gang i år skal Vålerenga spille Tippeligakamp et annet sted enn på Ullevaal Stadion, når Brann besøkes til fjerde serierunde søndag. Les vår prematch-analyse her.

29.04.06 22:09

Neste kamp: Brann - Vålerenga (Seriekamp i Tippeligaen)
Brann Stadion, Bergen, søndag 30.april 20:00
Dommer: Roy Helge Olsen, Flekkerøy IL, Odd-Jarle Larsen, Flekkerøy IL (AD) og Arild Sundet, Kolstad fotball (AD).

Tabellposisjon: (pr 29.4 kl 20:00)
Vålerenga:11 (0-2-1)
Brann: 5 (1-2-0)

Tre siste kamper:
Vålerenga: 0-0 (Odd h), 1-2 (Lyn b), 0-0 (Rosenborg h)
Brann: 1-1 (FFK b), 1-1 (LSK h), 1-0 (Start b)

Vålerengas tropp: 1 Arni Gautur Arason, 30 Øyvind Bolthof, 2 Amund Skiri, 3 Allan K. Jepsen, 4 Thomas Holm, 5 André Muri, 6 Freddy dos Santos, 7 Daniel Fredheim Holm, 8 Magne Hoseth, 9 Ardian Gashi, 10 Jan Derek Sørensen, 11 Morten Berre, 13 Jarl André Storbæk, 16 Glenn Roberts, 19 Christian Grindheim, 21 Tom Henning Hovi, 22 Ronny Johnsen, 24 Kjetil Wæhler

TV: TV2 (direkte)Kommentatorer: Harald Bredeli og Svein Mathisen.

Vålerenga hadde godt tak på Brann i fjorårets sesong. Etter å ha spilt 2-2 i mellomspillet i Royal League, endte de neste fire oppgjørene med seier til Vålerenga. Det begynte i hjemmekampen i Royal Leagues mellomspill, der Vålerenga allerede var kvalifisert for videre spill. 1-0 ble resultatet, etter scoring av Bernt Hulsker.

Klikk på bildet for å forstørre.

To mål av Berre
I det første Tippeligaoppgjøret lagene mellom, 17.april på Ullevaal i andre serierunde, vant Vålerenga 2-1, etter to scoringer av Morten Berre. Det omvendte oppgjøret i Bergen 30.juli endte også med 2-1 seier til Vålerenga, den gangen etter scoringer av Steffen Iversen på straffe og Freddy dos Santos. Bernt Sæternes stod for Branns mål i begge oppgjørene.


For femte gang på en sesong møttes lagene igjen i kvartfinalen i cupen, på Ullevaal. Igjen gikk Vålerenga seirende ut av oppgjøret, 2-1 endte kampen, etter to scoringer av Bernt Hulsker. Denne gangen var det Charlie Miller som scoret Branns mål.

To uaktuelle
Verken Mbulelo Mabizela eller Steinar Strømnes er aktuelle for troppen mot Brann på søndag. Mabizela har brukket tåa, og er ute i noen uker. Strømnes pådro seg en ødelagt menisk under et opphold med U19-landslaget, og ble operert i dag. Det medisinske apparatet i Vålerenga regner med å ha Strømnes i trening igjen om et par uker.

I kampen mot Rosenborg måtte Ardian Gashi forlate banen haltende etter en hard takling. Freddy dos Santos og Daniel Fredheim Holm måtte også av banen underveis.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Ardian trente igjen i dag, og er klar til søndag. Daniel og Freddy blir også klare. De fikk rett og slett kramper mot Rosenborg, men det er ikke noe problem nå, forklarer medisinsk ansvarlig Håkon Schwabe i Vålerenga.

Flo og Skiri
Mange har lurt på hvorfor ikke Tore André Flo og Amund Skiri var i troppen mot Rosenborg, da begge er tilbake etter lange skadeavbrekk.

- Begge har vært ute lenge, og de har blitt vurdert til at de trenger mer fotballtrening før de kan brukes. Vi vil for det første forsikre oss om at det ikke dukker opp noe nytt når de er i gang igjen, samtidig som trenerne plukker ut de 18 som de mener er i best form til å føre laget til poeng, forklarer han.

Flo og Skiri spilte heller ikke andrelagskampen mot Bærum mandag, dette også for å forhindre eventuelle tilbakeslag på grunn av skifte av underlag.

- Ved å skifte fra gress til kunstgress, så kjenner du den kampen godt i beina dagen etter. Det er viktigere for oss at en spiller kan ha solide treninger med A-laget på gress, kontra å spille en andrelagskamp for så å stå over en trening dagen etter. Da er det lettere å få igjen den gode følelsen etter å ha vært ute lenge, sier han.

Oppdatering 28.april
Det siste døgnet har det vært skrevet at Tore André Flo har fått seg en ny skade, og må belage seg på ytterligere uker ute. Dette stemmer ikke helt.

- Han har fått en kink i ryggen, som omtrent alle får en eller annen gang i løpet av sesongen. Det er ikke noe farlig, og jeg regner med at han er i full trening igjen i morgen, sier Schwabe.

SISTE OPPGJØR: Vålerenga – Brann 2-1, kvartfinale NM på Ullevaal Stadion, 20.august 2005 foran 13819 tilskuere
INNBYRDES OPPGJØR (på Brann Stadion, alle turneringer): 15-9-9. Målforskjell 54-37
INNBYRDES OPPGJØR, TOTALT (Vålerenga nevnt først): 25-16-26, målforskjell 102-107
STØRSTE VÅLERENGA-SEIER: 7-0, 15.mai 1960 i Oslo
STØRSTE BRANN-SEIER: 5-1, 9.september 1951 i Bergen
(Kilde kampstatistikk, årene 1948-2006: www.nifs.no)

Kampreferater:
Vålerenga-Odd 0-0
Lyn-Vålerenga 2-1
Vålerenga-Rosenborg 0-0

HISTORISKE TILBAKEBLIKK:

Skråblikket:
BRUNO BEROLIGER DEBUTANT
Brann – Vålerenga, Bergen oktober 1963.
Svein O. Lauvsnes skulle debutere for Vålerenga og var rimelig nok svært nervøs. Ute på tribunene ventet treogtyvetusen tilskuere, Brann skulle feires for sitt seriemesterskap. Kanskje det beste lag som er kommet fra Bergen, med bl. a. legendariske Roald ”Kniksen” Jensen. Bruno merket at han var nervøs, og sa disse ”beroligene” ord: ”Ta det med ro Svein, hver gang du får ballen så sender du den videre til meg!”.

De første kampene:
I den aller første kampen i den nye landsomfattende serien i 1948 var det nettopp Brann som var Vålerengas motstander. Da vant Vålerenga 4-2 på Bislett. Den aller første obligatoriske kampen mot Brann på Brann stadion gikk 8. mai 1949 da Vålerengas egen Leif Olsen scoret hattrick og Vålerenga vant 4-2 i hovedserien. Denne seieren gjorde at Brann fremdeles sto uten seier denne sesongen etter 11 serierunder. Det var både snø, hagl og sterk vind under kampen som gikk i småkalde 0 grader. Brann tok ledelsen allerede etter snaue 5 minutter, men Vålerenga kom altså sterkt tilbake, selv om tre av de fire målene var rene gavepakker fra Brann-forsvaret. Brann fikk også straffe som de misset på. Etter kampen ble konkludert med at Vålerenga spilte uten svake punkter og vant en fortjent seier.

Tilbakeblikkene er levert av Jarle Teigøy .

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag