*Nettavisen* Nyheter.

VIF og RBK knuser Brann

Foto: Håkon Mosvold Larsen/SCANPIX

Vålerenga topper tabellen i kampen om nettmillionene.

19.03.09 06:52

Opp mot 30 millioner skal fordeles på de 30 beste klubbene i Norge, og klikkvinnerne får mest.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Ikke uventet økte lagenes dagstrafikken betydelig i forrige uke, og Rosenborg økte mest med 36,1 prosent flere lesere. Deretter følger Lyn (34,3 prosent) og Vålerenga (33,1 prosent), viser TNS Gallup sin måling.

Rosenborg og Brann ledet an med henholdsvis 4671 og 3898 unike besøkende ved inngangen til året, mens Vålerenga lå på tredjeplass. Nå er Vålerenga og Rosenborg i klar tet med henholdsvis 14.277 og 13.279 lesere, mens Brann har falt akterut. Bergensernes stolthet trakk bare 7828 klikkere i forrige uke.

- Et maratonløp
- Dette er jo et maratonløp med to andre foran oss ut første sving. Men vi våker feltet, og skal rykke fra før slutt, sier mediesjef Gorm Natlandsmyr i Brann til NA24 Propaganda.

Han påpeker at brann.no ikke har vært gode nok i årets tre første måneder, samtidig som de røde heller ikke har levert varene på banen. Det hjelper. For året Brann vant gull, kom det ifølge mediesjefen 20.000 unike innom på enkelte dager.

Nå tar han grep for å kapre flere lesere.

- Vi legger ut Brann-tv i ny drakt, lanserer nettspill, starter med quiz og la mandag ut kampprogrammet på nettet for første gang. Grepene er viktige for å skape mer aktivitet utenom kampene, forteller Natlandsmyr.

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

Brann skal bli størst
Brann har en klar ambisjon om å vinne kampen om den digitale potten, men klubbens mediesjef poengterer at lagene deler på ideene sine for å trekke flere fans til nettsidene.

- Med drahjelp fra et godt fotballag kan vi bli den største klubben på nett i løpet av sesongen. De grepene vi gjør nå, vil kanskje gi utslag på målingene allerede om noen uker.

Vålerenga har vunnet kampen om nettbrukerne i seks av årets uker, mens Rosenborg har toppet i fem uker. VIF har imidlertid gått seirende ut i fire uker på rad nå.

Molde er den eneste av de 16 best besøkte klubbene som hadde færre klikkere sist uke. Romsdalingene fikk 2,88 prosent fall i unike brukere.

PS: Verken Brann og Sandefjord spilte kamp i forrige uke. De to klubbene møttes mandag. Resten av elitelagene spilte lørdag og søndag.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.