RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

VIF og Thorvaldsson ser oppover

Sist oppdatert:
ULLEVAAL STADION (vif.no): Etter å ha slått Fredrikstad 2-0 på hjemmebane i den 21.serierunden, ser Gjermund Østby og målscorer Gunnar Heidar Thorvaldsson oppover på tabellen, og er garantert ute av bunnstriden.

Assistenttrener Gjermund Østby kunne smile bredt etter seieren, som for godt satt bunnstriden på god avstand.

- Nå er vi garantert ute av bunnstriden, og kan legge den bak oss for godt. Nå ser vi oppover, og jeg mener det er realistisk for oss å sikte oss inn på en Royal League-plass, sa Østby til vif.no etter kampen.

Vålerenga fikk en pangåpning på kampen, og avgjorde oppgjøret i løpet av de første ti minuttene.

- I dag er vi effektive og har den nødvendige aggressiviteten fra starten av. Det gir oss et spillemessig og psykologisk overtak i kampen, sier Østby til vif.no etter kampen.

- Vi visste på forhånd at det er viktig å få det første målet i slike kamper, og at det gir hele laget et løft, så at vi lykkes slik som vi gjør i dag, gjør godt.

Selv om Vålerenga tok en tidlig ledelse, ble det aldri noen overkjørsel av Fredrikstad ute på Ullevaal-matta.

- Vi blir litt passive, og slipper oss litt ned. Da kommer vi ikke inn i motstanderne godt nok, og er på halvdistanse. Da får Fredrikstad lov til å ha mye ball, selv om jeg føler vi kontrollerer ganske greit, forklarer han.

- Allikevel synes jeg det er unødvendig, og vi må være kritiske til dette. Vi skal ha ambisjoner om å drepe kampen med ett mål til, og får FFK ett mål til er det kamp igjen.

God bredde
Fra benken kunne Østby se at Gunnar Heidar Thorvaldsson fikk sin første scoring for VIF, og han kunne se at Jørgen Horn fortsetter å være god i midtforsvaret.

- Det kan være forløsende for Gunnar at han fikk målet sitt i dag. Han begynner å kjenne vår spillestil, og det er alltid viktig å få den første scoringen. Samtidig er det en trygghet for oss når vi mangler Morten Berre. Han har vært stor i høst, men vi har god dekning.

- Det er også morsomt å se at Jørgen Horn gjør det så godt i midtforsvaret kamp etter kamp. Han har tatt steg i høst, fått nødvendig selvtillit og bevist over tid at han holder bra Tippeliga-nivå. Det åpner også for at vi kan bruke Ronny Johnsen på midtbanen når Kjetil Wæhler er ute, avslutter Østby.

Isen brutt for Gunnar
Som Østby var inne på, fikk endelig Thorvaldsson sin første VIF-scoring mot FFK. Hovedpersonen var selv var nøktern etter kampen.

- Man kan vel si at isen er brutt for min del, og det er selvfølgelig viktig for meg som spiss. Men, det viktigste er at laget vinner og ikke hvem som scorer, sier han til vif.no.

- Jeg håper jeg utover høsten kan bidra til at Vålerenga fortsetter å klatre på tabellen. Vi ser oppover. Nå har vi en fin flyt i laget, og vi akter å holde formen utover høsten. Vi må ikke være fornøyde enda.

Det tok Thorvaldsson fire kamper i VIF-trøya før scoringen satt, men det tar gjerne litt tid å spille seg inn i et nytt lag.

- Jeg føler jeg henger mer med i kampene for hver kamp jeg spiller. Jeg kjenner laget bedre, og laget blir mer kjent med meg og hvordan jeg beveger meg. Jeg stortrives her, og det er godt å være spiss i Vålerenga. Jeg får gode baller å jobbe med, og da er det opp til meg å være på rett plass, avslutter han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere