RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

VIF-spiller på landslaget

Damelagets Kristin Haugstad er tatt ut på J16-landslaget.

Torsdag fikk damelagets stortalent Kristin Haugstad beskjed om at hun er blant landslagstrener Tarjei Smågesjøs utvalgte til J16-turneringen i Danmark 3.-11. juli, der Norge møter USA, Nederland og vertsnasjonen Danmark. Haugstad spilte to kamper for J15-landslaget i fjor, men var likevel spent før uttaket.

- Jeg gjorde det ganske bra på regionsamlingen i Lillestrøm, og hadde en god følelse, men har gruet meg en hel måned, sier Haugstad, som kom til Vålerenga fra Nesodden før årets sesong.

Her spilte angrepsspilleren på jente-, junior- og guttelag. I begynnelsen var overgangen til damelaget i 1. divisjon stor.

- Jeg syntes det var vanskelig i starten, det er mye høyere tempo her, men jeg har utviklet meg, sier 16-åringen, som scoret VIF-damenes mål da laget spilte 1-1 i toppoppgjøret mot Sandviken forrige helg.

Haugstad er godt fornøyd med lagets prestasjoner så langt.

- Med tanke på at vi er nyopprykket, synes jeg det har gått veldig bra. Jeg håper på opprykk i år, sier landslagsspilleren.

Stolt trener

Spillende trener Cecilie Berg-Hansen karakteriserer Haugstad på følgende måte:

- Kristin er en veldig spennende spiller, og vi er veldig fornøyd med at hun valgte å spille for VIF. Hun har stor fart og mye trøkk i spillet sitt, i tillegg er hun en meget god avslutter. Jeg synes at Kristin har blitt bedre måned for måned og det er opp til henne selv hvor langt hun kan nå.

For første gang på mange år har damelaget til Vålerenga igjen en spiller som skal representere Norge.

- Vi er veldig stolte av å ha en landslagsspiller på jentesiden i VIF, og vi jobber hver dag med å utvikle flere. Det er positivt at unge talenter velger Vålerenga, og vi er svært opptatt av å utvikle disse spillerne i vår klubb, sier Berg-Hansen.

Fakta

Kristin Haugstad
Født: 17. januar 1994
Bosted: Nesodden.
Klubb: Vålerenga.
Tidligere klubber: Nesodden.
Posisjon: Angrep.

Seks kjappe

Favorittlag: Inter.
Favorittspillere: Zlatan Ibrahimovic og Diego Forlan.
Favorittspiller på Vålerenga: Moa.
VM-favoritter: Uruguay, Portugal og Tyskland.
Toppscorer i VM: Diego Forlan.
Hvilken plass får VIF-damene i 1. divisjon: 2. eller 3. plass.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere