VIF spiller Royal League på Bislett

For å kunne sikre en best mulig bane for Lyn, Vålerenga og landslaget i 2007 har NFF besluttet å stenge Ullevaal for Royal League-kamper i høst.

09.11.06 15:22

- Fagfolkene har frarådet oss å gamble med banen i høst. Får vi en kamp med regn eller snø i november eller desember innebærer det en slitasje tilsvarende syv kamper på tørt føre i den normale sesongen. Det kan vi ikke ta sjansen på, sier NFFs generalsekretær, Karen Espelund.

Faglig vurdering

Hun sendte i dag et brev til Vålerenga med beslutningen.

NFF understreker at beslutningen utelukkende er tatt på et faglig grunnlag, på bakgrunn av vurderinger gjort av banemannskapet på Ullevaal Stadion, og eksterne eksperter på gress.

Problemet er at gressveksten stanser når gradestokken kryper ned mot null, og at eventuelle skader på gresset ikke vil kunne repareres før landskampen i mars.

Lang sesong i vente

Sesongen 2007 på Ullevaal blir rekordlang, fra første landskamp 24. mars til siste landskamp 17. november.

- Bislett er et godt alternativ til Ullevaal for disse kampene. Det er et nytt stadionanlegg midt i Oslo, med god gressmatte med undervarme. Vi har forståelse for at Vålerenga helst ville spilt på Ullevaal, som er deres faste hjemmebane, og som totalt sett er et bedre fotballanlegg, men vi mener at vi ikke hadde noe annet valg enn å finne en løsning med Bislett for de tre kampene Vålerenga skal spille i høst, sier Espelund.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.