*Nettavisen* Nyheter.

VIF-spisser herjer i Italia

Håvard Nielsen og Chuma Anene sendte Norge videre og Italia ut av EM.

29.10.09 15:37

Klikk på bildet for å forstørre.

Etter 0-1-tap mot Hellas i åpningskampen og 0-0 mot Moldova mandag, måtte Norge slå vertslandet Italia for å gå videre til neste runde EM-kvalifiseringa for G16-landslag.

Norge vant den avgjørende kampen 2-0 etter scoringer av Vålerenga-spillerne Håvard Nielsen og Chuma Anene. Nielsen ga Norge ledelsen etter 20 minutter, før Anene fastsatte sluttresultatet til 2-0 i kampens siste minutt.

- Det er ikke mange som har slått Italia borte i en avgjørende kamp. Dette var en stor prestasjon, sier G16-landslagstrener Knut Torbjørn Eggen til fotball.no.

- Vi spilte veldig bra i førsteomgang og hadde mye av spillet. I andreomgang gikk Italia hardt ut og spilte mer direkte, men vi sto bra defensivt. Etterhvert skapte vi flere sjanser selv også. Lagene hadde hver sin omgang og det var ganske jevnt i antall sjanser.

Med seieren endte Norge på andreplass i puljen med fire poeng, foran Italia på innyrdes oppgjør. Hellas ble gruppevinner med fem poeng.

- Vi er veldig fornøyd med å gå videre. Vi har vært gode defensivt med kun et baklengsmål på tre kamper, men også skapt mange sjanser fremover, sier treneren.

Landslagstrener Eggen skryter av VIF-spiss Håvard Nielsen.

- Dette er et godt kull og alle har bidratt til dette. Men skal jeg nevne noen må det bli Håvard Nielsen som har tatt store steg, Kevin Dure har vært god som stopper, Valon Berisha har imponert, backene våre Magnar Ødegaard og Emil Jonassen har spilt tre gode kamper og Gustav Valsvik har spilt både stopper og spiss. I tillegg har vi hatt en god keeper i Kristian Bjerke.

Italia - Norge 0-2 (0-1)
Giulianova, Italia – 500 tilskuere

Dommer: Mihaly Fabian, Ungarn.

Gule kort: Kristian Bjerke og Fredrik Midtsjø, Norge. Simone Antonio Calvano, Italia.

Rødt kort: Sverre Økland, Norge (78.min).

Mål: 0-1 Håvard Nielsen (20.min), 0-2 Chuma Anene (80.min)

Norge (4-4-1-1): Kristian Bjerke - Magnar Ødegaard, Kevin Dure, Kim Skogsrud, Emil Jonassen - Håvard Nielsen, Valon Berisha (Chuma Anene 72.min), Sverre Økland, Christoffer Aasbakk (Jonas Svensson 50.min) - Fredrik Midtsjø (Emil Sildnes 60.min) - Gustav Valsvik.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.