*Nettavisen* Nyheter.

VIF-spurt ga poengdeling mot LSK

LILLESTRØM STADION (vif.no): Med to mål på de siste to minuttene hentet Vålerengas juniorlag opp Lillestrøms ledelse og sikret seg ett poeng i interkretsserien onsdag kveld. Anders Lie, Andreas Aanesrud og Christer Jensen scoret VIF-målene.

03.04.08 09:08

- Når man utlikner på overtid føles det som man har vunnet kampen. Vi har fokusert mye på moral og det viste gutta i sluttminuttene i dag. Men vi leverte en kamp langt under der vi bør være og er mer fornøyd med resultat enn prestasjon, sier Vålerenga-trener Raymond Mikkelsen til vif.no.

Klikk på bildet for å forstørre.

Annullert mål
Vålerenga tok initiativet på Lillestrøms glatte kunstgress i åpningsminuttene og fant også nettmaskene tidlig da Nikolai Djupesland dunket ballen opp i nettaket etter et frispark. Målet ble imidlertid annullert fordi en Vålerenga-spiller var litt for tøff i feltet. Resten av omgangen var et sørgelig skue sett med Vålerenga-øyne.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Ballen gikk fort på et uvant underlag og spillerne sleit med å få kontroll på ballen fort nok. Dermed ble vi pressa av hissige Lillestrøm-spillere. Vi fikk ikke vinkla spillet og traff ikke blå mann ofte nok. Vi kom veldig skjevt i ut og gjorde mange personlige feil som vil ble straffa for. Dermed havna vi også under 0-1 til pause.

- I pausa ble vi enige om å skjerpe pasningskvaliteten, rulle mer ball og være mer kynisk i frispillinga. Det førte til at vi skapte en del sjanser i begynnelsen av andreomgang, men vi var ikke effektive nok.

Lillestrøm doblet
I stedet økte hjemmelaget sin ledelse syv minutter ut i omgangen da en Lillestrøm-spiller fikk skutt fra langt hold etter en kontring. VIF-keeper Gudmund Taksdal Kongshavn fikk en hånd på ballen, men klarte ikke å hindre at ballen snek seg inn oppe i hjørnet.

I perioden etter Lillestrøms scoring bølget spillet frem og tilbake. Ingen av lagene skapte noe foran målene før Christer Jensen kjempet seg fri på høyrekanten midtveis i omgangen. Foran mål dukket toppscorer Anders Lie opp og headet innlegget kontant i mål fra fem meter.

- Da vi reduserte til 1-2 fikk vi ny glød og gutta løftet seg et hakk. Vi bestemte oss for å satse hardere og flyttet oss høyere i banen. Dermed ble vi også sårbare for kontringer, noe Lillestrøm utnyttet og la på til 3-1, forteller Mikkelsen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Knallsterk sluttspurt
Med fem minutter igjen å spille og 1-3 i målprotokollen så det mørkt ut for Vålerenga. Spillerne ga imidlertid ikke opp og ett minutt før slutt kjempet Enga seg til en corner. Kent Brekke Jensen gjorde som planlagt og fant Anders Lie på bakre stolpe som headet ballen tilbake i feltet der Andreas Aanesrud stanget ballen opp i hjørnet.

- Helt ærlig så trodde vi løpet var kjørt på 1-3, men gutta viste moral og kjempet inn 2-3-målet etter en dødball. Dermed la vi om til tre bak og flyttet frem en ekstra spiss. Det ga umuddelbart tellende resultat.

Og i kampens siste minutt kom altså utlikninga etter et klikk-klakk-angrep av Vålerenga. Prince Mambouana fikk innkast på midtstreken, kastet ballen til Anders Lie, som headet videre til Nikolai Djupesland. Midtbanespilleren sendte ballen umiddelbart videre til Erik Bjørdal som spilte frem Christer Jensen. Alene med keeper gjorde lynvingen ingen feil og satt ballen kontrollert til side for LSK-keeper Drin Shala.

- Sånn som kampen utviklet seg må vi være fornøyd med uavgjort, selv om vi alltid går for tre poeng. Det var ikke noe stor kamp prestasjonsmessig, men det var bedre tempo i denne kampen enn det var mot Lillehammer forrige uke. Lillestrøm stod på og kjempa hardt. Det ble en tett kamp med mange dueller og mye fysisk spill.

- I banespill var vi best, men det er målene som teller og der hang vi bare med de siste minuttene. I dag var det få som stod frem. Det var den kollektive innsatsen som snudde kampen i sluttminuttene. Vi har en del å jobbe med frem mot kampen mot Ham-Kam i Vallhall lørdag, avslutter Mikkelsen.

2. serierunde - interkretsserien
Lillestrøm – Vålerenga 3-3 (1-0)
Lillestrøm kunstgress

Mål: 1-0 Lillestrøm (26), 2-0 Lillestrøm (52), 2-1 Anders Lie (71), 3-1 Lillestrøm (85), 3-2 Andreas Aanesrud (89), 3-3 Christer Jensen (90)

Vålerengas lag: Gudmund Taksdal Kongshavn (Eskild Magnussen fra 58) – Emilio Garcia, Stian Eriksen, Fredrik Thapper, Kent Brekke Jensen – Andreas Aanesrud, Nikolai Djupesland – Christer Jensen, Erik Bjørdal, Prince Mambouana – Anders Lie

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.