RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

VIF-trener raser mot NFF

Mener forbundet må ta til fornuft.

Se Holter om saken på VIF TV

Vålerenga ønsket å flytte 2.runde-kampen i NM-cupen for juniorer fordi tre spillere er opptatt med EM-mellomspill i Frankrike. Dette mener NFF ikke lar seg gjøre og nå gir Vålerengas juniortrener Andreas Holter forbundet rødt kort.

- Jeg mener det er en feiltolkning av regelverket. Jeg kan ikke se noen grunn til at det er sånn regelverket er laget, sier Holter til VIF TV.

- Det står også i det samme regelverket at man kan flytte kamper på grunn av krets og region, men det kan umulig kun gjelde for vårt førstelag. Jeg mener regelverket slik det tolkes nå strider med NFFs tanker om fair play.

Til fotballtinget

Vålerenga kom i samme situasjon i fjor, i forbindelse med kvartfinalen mot Hødd i cupen. Da tapte Vålerenga og røyk ut av turneringen.

- Konsekvensen av NFFs tolkning av regelverket er at vi ikke alltid kan stille vårt beste lag. I fjor ønsket vi ikke å sutre siden vi røyk ut, men også da manglet vi spillere på grunn av landslagsoppdrag, sier han videre.

- Vi ønsker alltid å sende spillere på landslagsoppdrag, og vi ønsker å spille med det beste laget vårt i NM. Og da mener jeg det er soleklart at vi må få lov å flytte de kampene som ligger i perioder det er landskamper.

NFF har foran denne sesongen gått ut hardt og skal oppjustere NM-cupen både for juniorlagene og G16-lagene.

- Jeg har problemer med å tro på forbundets målsetninger om den oppjusteringen. Vi har hatt dialog med NFF i flere år rundt dette, men må tydeligvis løfte dette inn på fotballtinget. Jeg mener dette er en soleklar feiltolkning og et soleklart brudd på fair play, avslutter han.

Se Holter om saken på VIF TV

Vålerengas juniorlag møter NTG/Lyn borte på Kringsjå torsdag kl. 18.45. Juniorlaget har startet sesongen med fire seiere, en uavgjort og fire tap. I forrige kamp ble det 5-3-seier hjemme mot Stabæk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere