VIF-trenerens syke veddemål

Nakenløp og seigpining. Hva blir det neste?

23.01.11 15:19

Vålerengas keepertrener Gjermund Østby er notorisk berømt for sine veddemål. Du som har fått med deg VIF TVs cupfinale-DVD fra 2008 har sett eksempel på at Østby sjelden går seirende ut av duellene. Hans løpetur i netto rundt en fotballbane i nærheten av Berlin er nok det morsomste filminnslaget som er lagd på denne sida av Wesensteen.

Keepertrenerens trang til å inngå dumme veddemål har en tendens til å øke i takt med antall varmegrader og med avreise La Manga på den spanske solkysten førstkommende tirsdag er det bare å glede seg til fortsettelsen.

Mens vi venter på galskapen kan vi jo oppsummere noen av de siste års hendelser.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Drømmetreff

I starten av treningsoppholdet på La Manga foran 2009-sesongen var Gjermund ute med kjeften igjen, denne gang på bekostning av Tor Ole Skulleruds venstrefot og evner til å treffe tverrliggeren fra omtrent midtbanen. Selvfølgelig tapte Østby veddemålet.

Konsekvensen var at Østby måtte løpe fra treningsfeltet til hotellet hver dag i halvannen uke.

- Tydeligvis lærer jeg aldri. Jeg er kanskje litt for naiv når jeg stiller diverse ultimatum og veddemål, sa Østby til VIF TV.

Og da han trodde mikrofonen var slått av, kom Østby med en innrømmelse i forhold til andre veddemål inngått på La Manga.

Se hele veddemålshistorien på VIF TV

Sensasjonell seier

Etter over ti år med tapte veddemål så Østby muligheten for en etterlengtet seier da nykommer Lars Hirschfeld dukket opp på treningsfeltet i Spania i fjor. Han utfordret sin nye elev til duell på squash-banen. Taperen av duellen måtte servere vinneren kaffe resten av La Manga-oppholdet. Etter mye svetting og banning var sensasjonen et faktum. Østby hadde vunnet.

- Jeg skal få servert kaffe av Lars etter alle måltider resten av denne treningsleiren. Det gleder jeg meg utrolig mye til, sa Østby til VIF TV.

- Det er det første veddemålet jeg vunnet på elleve år. Men det var så vidt jeg holdt ut. Lars tok meg nesten igjen på slutten av kampen, jeg var velig sliten, men holdt heldigvis unna. Jeg er utrolig glad for at jeg har funnet en jeg kan slå i noe.

Se den dramatiske duellen på VIF TV

Maroc Barbershop

Gudmund Taksdal Kongshavn går i fotsporene til sin keepertrener. På La Manga i fjor inngikk han et veddemål med lagkamerat og måltyv Mohammed Abdellaoue.

Moa skulle ta tre straffer på Kongshavn. Om Kongshavn reddet én av straffene, måtte Moa kjøpe mat til Kongshavn resten av oppholdet på La Manga. Om Moa scoret på sine tre, skulle han få klippe av Kongshavns fyldige hårmanke.

Hvis vi ser bort fra Østbys overraskende squash-seier over Lars Hirschfeld tidligere i uken, gikk det som det måtte gå når noen fra keeperteamet inngår veddemål - Moa satt sine tre straffer og Kongshavn tapte veddemålet.

Derfor åpnet Moa det han selv kalte ”Maroc Barbershop” på hotellet,

Bli med inn til Marco Barbershop her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag