RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vigdis (56) jaget tyven selv

Foto: Privat
Sist oppdatert:
Vigdis Johannessen tok saken i egne hender da hun fersket tyven inne på kontoret.

(iBergen.no) 56-åringen er en sterk kandidat til tittelen «Bergens tøffeste bestemor» etter at hun fredag tok opp jakten på tyven som nettopp hadde tømt vesken hennes for verdisaker.

Så vesken tømt
Renholderen var på jobb på Årstad videregående skole da hun plutselig oppdaget at ikke alt var som det skulle.

- Jeg så at døren inn til skolen sto på gløtt og antok at det var de ansatte på skolen som hadde glemt å lukke den. Men jeg tenkte ikke noe mer over det og begynte med arbeidsoppgavene. Da jeg hadde vasket gjennom et par klasserom og en spisekrok skulle jeg ned i kjelleren med to søppelsekker. Idet jeg skulle gå inn i heisen kom en mann som så ut som en narkoman ut, forteller Johannessen til iBergen.no.

De to vekslet noen få ord før 56-åringen tok heisen til tredje etasje, der vesken hennes lå på et kontor. Hun fikk sjokk av synet som møtte henne.

- Alt innholdet i vesken lå tømt utover bordet. Han hadde tatt mobiltelefonen min, 500 kroner, en tobakkspakke, bankkortet mitt og nøkkelkortet mitt til jobben. Da ble jeg fly forbannet, sier den tøffe bestemoren til fire.

Ransaket tyven
Full av adrenalin løp hun ned igjen og fant ham sittende utenfor skolen i samtale med en kamerat. Rasende forlangte hun å få tingene sine tilbake.

- «Vil du se å komme her med tingene mine» sa jeg, før jeg ransaket lommene hans. Der fant jeg mobiltelefonen min. Kameraten hans sa jeg ikke var riktig klok som «befølte» ham, men det brydde jeg meg ikke om, sier hun.

Tyven, som Johannessen anslår var i 30-årene, begynte plutselig å løpe, men den spreke bestemoren hadde ikke tenkt å la ham unnslippe. Så hun kastet seg inn i jakten.

- Jeg skjønner ikke hvor jeg hentet kreftene fra, for jeg er ikke så tøff til vanlig, sier hun og ler.

Vill jakt
Heseblesende og ropende på hjelp jaget hun tyven fra skolen til Danmarksplass, ned i undergangen og over gamle Nygårdsbro. Underveis klarte hun å gripe fatt i mannen flere ganger, men uten å stoppe ham. Samtidig haglet telefonene inn til politiet om den ville jakten som pågikk.

Til slutt måtte hun gi opp, da mannen krysset den trafikkerte veien og forsvant i retning sentrum. Da hadde jakten gått over en strekning på cirka én kilometer.

To politipatruljer tok opp tråden der Johannessen hadde sluttet, men har ennå ikke fakket gjerningsmannen.

- Overlat det til oss
Politioverbetjent Siri Doksæter ved brann- og tyveriavsnittet på Sentrum politistasjon er imponert over Johannessens innbitte jernvilje, men vil fraråde publikum å følge hennes eksempel

- Det var jo litt vågalt det der, for man vet jo aldri utfallet. Vi anbefaler ikke at man følger etter en tyv, men heller observerer personen slik at vi får en god beskrivelse. En pågripelse må overlates til oss som har dette som yrke, sier Doksæter, før hun legger til at hun likevel vil berømme Johannessen for den spreke jakten.

Frykter for identiteten
Tirsdag vil 56-åringen anmelde forholdet, og har i mellomtiden sperret bankkortet sitt.

- Det jeg bekymrer meg mest for er identiteten min. Alt står jo på bankkortet. Dessuten har han også nøkkelkortet til jobben min. Det liker jeg ikke, sier hun ettertenksomt.

Selv om hun nå synes det er litt skumlere å gå på jobb, har hun på ingen måte tenkt å førtidspensjonere seg.

- Nei, men jeg skal være litt mer forsiktig nå. Jeg har aldri vært utsatt for noe lignende før og så måtte dette skje på fredag den 13. av alle dager. Men det var gjerne en god lærepenge for meg, tror hun.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere