RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vigdis-reserver oppjusteres for 2,5 mrd.

Sist oppdatert:
Statoil har oppjustert anslag for utvinnbare reserver på Vigdis-feltet. På dagens oljepris betyr oppjusteringen merverdier på inntil 2,5 milliarder kroner
Ifølge en melding fra Statoil så øker de nå de utvinnbare reservene med mellom 8 og 12 millioner fat.

- Gjennom boring og ferdigstillelse av de to første produksjonsbrønnene fikk vi bekreftet våre antagelser om ekstravolumer i begge brønnene, sier Stein Storli, leder for Reservoarutvikling i Vigdis i en kommentar.

Det er nå gjort et omfattende geofysisk arbeid for kartlegging av undergrunnen, optimal brønnplassering og dreneringsstrategi. Det er forventet at denne strategien vil gi en utvinningsgrad på om lag 60 prosent på Vigdis. Det er i overkant av Statoils måltall for havbunnsfelt.

De to første brønnene i Vigdis utvidelse ble satt i produksjon i oktober i år, mer enn to måneder tidligere enn planlagt. Utbyggingen ble gjennomført for snaue 2,6 milliarder kroner som er om lag 400 millioner under opprinnelig budsjett.

Foreløpige beregninger viser at med reserveoppgraderingen vil utbyggingen gi om lag 60 millioner fat olje ekstra fra satellittfeltet Vigdis.

Vigdis utvidelse er utbyggingen av en struktur som ble påvist i 1994 kalt Borg Nordvest. Utbyggingen omfatter fire havbunnsinstallasjoner og seks brønner. Den styrker lønnsomheten i Vigdis-feltet, som er knyttet til Snorre A-plattformen i Nordsjøen.

Operatøren Statoil eier 28,22 prosent i Vigdis, mens Petoro har 30 prosent, Norsk Hydro 13,28 prosent, ExxonMobil 10,5 prosent, Idemitsu 9,6 prosent, Total 5,6 prosent, RWE-DEA 2,8 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere