Baneheia-frikjente Viggo Kristiansen åpner i en kommentar til podkastserien «Jahr gransker Baneheia» opp om tankene han har gjort seg om saken i etterkant av at han ble renvasket og frikjent.

Krever opprydning

– I Baneheia-saken har feilene vært mange og alvorlige. De etterlatte ble ført bak lyset, og selv måtte jeg sone urettmessig i nesten 21 år for grusomme forbrytelser jeg ikke begikk, sier Kristiansen i en kommentar til podkasten.

Han legger så til:

– Jeg kan akseptere at folk gjør feil. Jeg tenker at alle fortjener en ny sjanse. Men det jeg ikke kan akseptere, er at folk som har gjort feil ikke vil rydde opp etter seg.

Viggo Kristiansen ønsker overfor Nettavisen ikke å gi videre kommentarer.

Ønsker at ikke andre uskyldige må lide

Videre sier Kristiansen at han håper den regjeringsoppnevnte granskingen vil gi svar på hva som gikk galt og at ansvar plasseres der det hører hjemme.

– Og ikke minst at granskingen kan bidra til at andre uskyldige ikke må lide samme skjebne som jeg måtte, sier Kristiansen.

I podkastserien «Jahr gransker Baneheia», går journalist og forfatter Bjørn Olav Jahr gjennom Baneheia-saken, i lys av sakens siste utvikling. Jahr har skrevet om Baneheia-saken i de to bøkene «Drapene i Baneheia – to historier, en sannhet» og «Prosessen mot Viggo Kristiansen», der han hele veien har vært klar på at det ikke finnes beviser for at Kristiansen deltok i drapene.

Saken er gjenåpnet

Kristiansen satt uskyldig i forvaring i over 20 år før han ble frikjent i desember i fjor. Drapene han ble urettmessig dømt for var på Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10), som ble voldtatt og drept i Baneheia i Kristiansand i 2002.

Ettersom Kristiansen ble frikjent står drapet på Paulsen nå som uoppklart. Sammen med Kristiansen ble Jan Helge Andersen i sin tid dømt for drapet Sørstrønen.

Gjenopptakelseskommisjonen varslet i mars i år at de har gjenåpnet etterforskningen og saken mot Jan Helge Andersen for drapet på Paulsen.