*Nettavisen* Nyheter.

Viggo Kristiansen tapte - må betale staten 238.000

Viggo Kristiansen tapte søksmålet mot Kommisjonen for gjenopptakelse av straffesaker.

02.09.11 12:12

Den drapsdømte 32-åringen ble sammen med Jan Helge Andersen i 2001 dømt for drapene på to jenter i Baneheia i Kristiansand. Kristiansen har alltid nektet straffskyld, og har flere ganger forsøkt å få gjenopptatt straffesaken.

Gjennopptakelseskommisjonen har alltid sagt nei, og Kristiansen gikk derfor til privat søksmål mot kommisjonen. Denne tapte han nå i Oslo tingrett.

I Oslo tingrett presenterte advokat Sigurd Klomsæt en rekke bevis som peker i retning av at Viggo Kristiansen ikke var til stede i Baneheia, men at Jan Helge Andersen gjennomførte drapene alene, og at han la skylden på vennen for å få mildere straff.

Oslo tingrett mener at det ikke har fremkommet noen nye beviser som er egnet til å velte dommen i Agder lagmannsrett.

Når det gjelder det nye DNA-beviset, som Klomsæt har presentert for Oslo tingrett, lener tingretten seg på forklaringen fra DNA-eksperten Bente Mevåg fra Rettsmedisinsk institutt i Oslo. Hun mener at det ikke er noen endringer i synet på DNA-beviset i Baneheia-saken.

Viggo Kristiansen er samtidig dømt til å betale staten 238.900 kroner i saksomkostninger. I tillegg kommer altså betalingen til Sigurd Klomsæt selv.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.