RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Viggo Kristiansen tapte - må betale staten 238.000

Sist oppdatert:
Viggo Kristiansen tapte søksmålet mot Kommisjonen for gjenopptakelse av straffesaker.

Den drapsdømte 32-åringen ble sammen med Jan Helge Andersen i 2001 dømt for drapene på to jenter i Baneheia i Kristiansand. Kristiansen har alltid nektet straffskyld, og har flere ganger forsøkt å få gjenopptatt straffesaken.

Gjennopptakelseskommisjonen har alltid sagt nei, og Kristiansen gikk derfor til privat søksmål mot kommisjonen. Denne tapte han nå i Oslo tingrett.

I Oslo tingrett presenterte advokat Sigurd Klomsæt en rekke bevis som peker i retning av at Viggo Kristiansen ikke var til stede i Baneheia, men at Jan Helge Andersen gjennomførte drapene alene, og at han la skylden på vennen for å få mildere straff.

Oslo tingrett mener at det ikke har fremkommet noen nye beviser som er egnet til å velte dommen i Agder lagmannsrett.

Når det gjelder det nye DNA-beviset, som Klomsæt har presentert for Oslo tingrett, lener tingretten seg på forklaringen fra DNA-eksperten Bente Mevåg fra Rettsmedisinsk institutt i Oslo. Hun mener at det ikke er noen endringer i synet på DNA-beviset i Baneheia-saken.

Viggo Kristiansen er samtidig dømt til å betale staten 238.900 kroner i saksomkostninger. I tillegg kommer altså betalingen til Sigurd Klomsæt selv.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere