Viggo lå skadd på veien i 24 minus

«SJOKKERT»: Viggo Hansen (innfelt) lå på bakken og vred seg i smerter ved et veikryss i Lakselv. Han fikk ikke hjelp fra bilister som passerte, forteller han.

«SJOKKERT»: Viggo Hansen (innfelt) lå på bakken og vred seg i smerter ved et veikryss i Lakselv. Han fikk ikke hjelp fra bilister som passerte, forteller han. Foto: Kim Gaare/Alexandra Kosowski (Finnmark Dagblad)

– Bilene svingte rundt meg og kjørte videre.

14.01.15 08:51

Viggo Hansen skled på det glatte føret under en spasertur mandag kveld, skriver Finnmark Dagblad.

I fallet brakk han håndleddet og slo skulderen ut av ledd. Han ble liggende på veien i veikrysset ved Mesta i Lakselv, like etter avkjørselen fra E6.

– Det var så store smerter at jeg holdt på å besvime. Jeg klarte ikke komme meg opp i det hele tatt, forteller Viggo.

– Det kjørte to-tre biler forbi meg

I smerter og i 24 kuldegrader lå han på bakken, én meter ut i kjørebanen, og så at flere biler passerte uten stanse for å hjelpe han.

– Det kjørte to-tre biler forbi meg, sakte og folk kikket ut ruta. Jeg tenkte at de skulle stoppe lenger borte, men de svingte rundt meg for ikke å kjøre på meg.

– Jeg husker ikke så mye på grunn av smertene, men jeg ble forfær da de ikke stanset, sier han.

Smertene var så store at han ikke maktet å memorere skiltnumre på bilene. Han mener han ble liggende i omkring en halv time, før en bil endelig stanset.

Det var en yngre gutt fra Hammerfest som stanset, og kom ut for å hjelpe Viggo.

Redning kom

– Unggutten spurte meg hvordan det går, og hva som hadde skjedd. Deretter hjalp han meg opp og inn i bilen, og kjørte meg til legevakta.

HER LÅ HANSEN: Ved dette veikrysset svingte biler inn og gjorde en unnamanøver for ikke kjøre på Viggo Hansen, ifølge han selv. Foto: Kim Gaare (Finnmark Dagblad)


Deretter gikk turen rett til Hammerfest sykehus. Der lå Viggo fortsatt innlagt tirsdag formiddag.

Han forteller fra sykehussenga at han er skuffet over at bilistene ikke ville hjelpe en skadd mann som lå på bakken i 24 minusgrader.

– Jeg trodde ikke dette kunne skje i lille Lakselv. Da jeg kom til meg selv ble jeg mer sjokkert, sier han, etter å ha reflektert over hendelsen.

Rystet

Ambulansesjåfør Dag Rune Straumsnes har fått vite om hendelsen gjennom andre kanaler, og karakteriserer hendelsen der folk ikke stanset for en mann i nød, som alvorlig.

– Jeg er nærmest opprørt over at det går an. Han kunne ha frosset i hjel, for det er bare minutter om å gjøre før man blir nedkjølt i denne kulda. Jeg synes det er horribelt at folk er så uansvarlig, sier Straumsnes.

PÅ SYKEHUSET: Viggo Hansen. Foto: Alexandra Kosowski (Finnmark Dagblad)

Han antar at bilistene passerte fordi de tenkte at det kunne ha vært en rusmisbruker eller alkoholiker som lå på veien. Han betegner det hele som skremmende.

– Man har lite omtanke for medmennesker når man ikke gidder å stoppe.

Plikt til å hjelpe

Selv om det hadde vært plussgrader ute skal man ikke unnlate å stanse for en person som ligger på veien.

– Folk må tørre å stoppe. Det er ikke bare banditter rundt i verden. Jeg er sikker på at i 99,99 prosent av slike tilfeller så har folk fått et illebefinnende, sier den erfarne ambulansesjåføren.

Og fortsetter:

– Det er ikke et større problem enn at de i alle fall kan ringe etter hjelp.

Les flere saker i Finnmark Dagblad

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.