*Nettavisen* Nyheter.

Vigrid-leder: Ikke noe hokus-pokus med Breivik

Foto: Bendiksby, Terje

- Dette er krig. En bevisst planlagt genetisk og kulturell utryddelse av et folk.

Notodden (NTB): Vigrid-grunnlegger Tore W. Tvedt vil nekte å ta stilling til hva han synes om drapene 22. juli når han skal vitne i terrorrettssaken.

- Jeg tar ikke stilling til det, jeg vil ikke bli spurt om det en gang. Jeg gir faen. Jeg har ikke bedt dem om å bli vitne, sier 69-åringen til VG.

Tvedt leder det rasistiske nettverket Vigrid som bygger sin ideologi på norrøn mytologi. Nettverket forfekter raselære og mener at Hitler var «Europas redningsmann» og en «frelser».

Vigrid-lederen er tirsdag innstevnet som vitne av Anders Behring Breiviks forsvarere. Ifølge Breiviks forsvarere er Tvedt et levende bevis på at terroristen ikke er alene om å hevde at Norge er i krig, og derfor et viktig vitne om spørsmålet om tilregnelighet.

- Dette er krig. En bevisst planlagt genetisk og kulturell utryddelse av et folk. Breiviks politiske synspunkter er helt standard. Det er ikke noe hokus pokus med hans verdensforestilling eller hans politiske synspunkt eller beskrivelse av situasjonen, mener Tvedt. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.