Gå til sidens hovedinnhold

Vikarlærer siktet for overgrep mot gutter

Erkjenner straffskyld - politiet frykter flere saker.

En vikarlærer i Tromsø-skolen er pågrepet og siktet for overgrep mot to unge gutter.

Det bekrefter politiet i en pressemelding klokken 13.50 onsdag.

Politiet skriver at de fredag 10. januar pågrep og avhørte en person som er siktet for seksuell handling mot unge gutter etter straffelovens § 200, annet ledd.

- Vi mottok bekymringsmeldinger like før jul, opplyser politiadvokat Elin Nordgård Strand til Nordlys.

- Mannen har erkjent seksuelle overgrep mot to gutter. Politiet har foreløpig ingen konkrete opplysninger som tilsier at det har skjedd overgrep mot andre enn disse to guttene eller at det skal ha skjedd mer alvorlige overgrep, men kan heller ikke utelukke dette.

Vikarlærer i seks år
Mannen har gjennom jobb ved ulike skoler og verv i flere lag og foreninger i Tromsø hatt kontakt med mange barn over lang tid, skriver politiet.

I en pressemelding opplyser Tromsø kommune at den siktede siden høsten 2008 har hatt vikariater av forskjellig omfang ved barneskolene Bjerkaker, Borgtun, Hamna og Stakkevollan.

Overgrepene knytter seg ifølge kommunen til verv og engasjement som vedkommende har hatt utenfor sitt ansettelsesforhold i Tromsø kommune. Vedkommende er med umiddelbar virkning løst fra sitt arbeidsforhold i kommunen.

Utelukker ikke flere overgrep
Politiet vil på grunn av mannens utstrakte omgang med barn de senere årene videre med tanke på om det kan ha skjedd overgrep mot andre barn.

- De aktuelle instansene der mannen har jobbet eller hatt verv er varslet. Mannen er nå tatt ut av sin funksjon hos alle varslede instanser. Han vil heller ikke lengre kunne få politiattest for å jobbe med barn, skriver politiet.

Foreldre og de ansatte ved de fire skolene i Tromsø mottok onsdag ettermiddag varsel om siktelsen.

- Mannen har hatt vikaroppdrag ved ulike skoler, over kortere eller lengre tid. Mannen har også hatt kontakt med barn gjennom fritidsaktiviteter. I følge den informasjon som kommunen har mottatt fra politiet, er det foreløpig ingen holdepunkter for at det er begått overgrep i skoletiden, men politiet etterforsker videre for å avklare omfanget av saken, skriver kommunaldirektør for utdanning Kari Henriksen i meldingen til foreldrene.

– Vår viktigste oppgave nå er å gi saklig og god informasjon til foresatte og ansatte ved skolene der vedkommende har arbeidet, samt å bistå både elever, foresatte og ansatte ved behov. Politiet etterforsker saken, og Tromsø kommune bistår der politiet ber om dette, sier Henriksen i pressemeldingen.

Skal avhøre ni gutter
Politiet planlegger avhør av ni gutter samt deres foreldre.

- Det kan imidlertid bli aktuelt med flere avhør i saken. Politiet har bedt de aktuelle instansene i saken om å varsle alle foreldre/foresatte som har barn som har hatt kontakt med siktede.

Kommunen ber foreldre som kan ha informasjon om vikarlæreren om å ta kontakt med politiet.

Les flere saker hos Nordlys

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem