RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Viker ikke i asylpolitikken

Foto: Sørbø, Krister (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Men regjeringspartiene vil likevel se på hva som kan gjøres for barn som ulovlig, men uforskyldt, har vært lenge i Norge.

SV var enig i innholdet da Venstre ville ha Stortinget med på å stille asylbarnas saker i bero, men stemte likevel mot.

- Vi har et nytt eksempel på at det er ett SV på plenen og et annet SV i stortingssalen. Grensen for dobbeltkommunikasjon er åpenbart ennå ikke nådd, sier Høyres Trond Helleland, som var saksordfører for asyldebatten i Stortinget mandag.

Regjeringspartiene sto samlet om ikke å ville myke opp asylpolitikken, men varslet likevel vilje til å se på hva som kan gjøres for barn som ulovlig, men uforskyldt, har vært lenge i Norge.

Dette vil skje i stortingsmeldingen «Barn på flukt» som justisminister Grete Faremo (Ap) nå garanterer vil komme før sommeren.

Utgangspunktet var hele 12 forslag fra Venstre. Ett av dem går ut på at all utsendelse skal stilles i bero og at barn som har vært i Norge i tre år, skal få opphold.

I debatten som har gått i offentligheten de siste dagene har et samlet SV, Sp-leder Liv Signe Navarsete og store deler av Arbeiderpartiet gått inn for nettopp dette; å sette asylbarnas saker på pause i påvente av stortingsmeldingen.

Da saken ble behandlet i Stortinget fikk Venstre kun følge av KrF.

SV stemte mot, men Heikki Holmås sier partiet vil finne en løsning for barna i regjering.

- SV stemmer mot forslaget. Bakgrunnen for det er at vi sitter i en samarbeidsregjering som innebærer at partiene blir enige om alle saker gjennom forhandlinger i regjering. Stemmer vi for forslaget til Venstre uten å ha med oss regjeringen på dette, endrer vi regjeringens samarbeidsform, og vi vil ikke få til en løsning for barna. Vi er optimistiske på at vi skal finne en permanent løsning for barna i regjering, sier Holmås på SVs nettsider.

Han ser at dagens regelverk praktiseres alt for strengt ut i fra hva som var Stortingets intensjon da lovverket ble vedtatt.

- Denne saken er nå til diskusjon i regjering, og vi jobber hardt nå for å få til en løsning der, sier Holmås.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere