*Nettavisen* Nyheter.

Vikernes studerte mytologi i Tromsø

Tromsø (NTB): Varg Vikernes studerte i 2008 ved Universitetet i Tromsø, men verken foreleser eller medelever visste hvem han var, skriver Nordlys.

Vikernes ble i 2009 innrullert som filosofistudent ved Universitetet i Tromsø. I en periode møtte han opp på flere forelesninger på dagtid, men han fullførte aldri eksamen. Opplysningene har til nå vært ukjent utenfor universitetsmiljøet, skriver Nordlys.

Førsteamanuensis Roar Anfinsen ved Institutt for filosofi opplyser at Vikernes i 2008 møtte opp på noen få forelesninger.

- Dette var et kurs i gresk filosofi. Det var åpenbart at han var opptatt av mytologi generelt og norrøn mytologi, og at han kunne en del om gresk mytologi. Det virket som om han hadde lest en del, sier Anfinsen.

På den tiden visste imidlertid ikke foreleseren hvem studenten var. Vikernes var innskrevet under navnet Louis Cachet, som han også heter i dag. Anfinsen forteller at han først i ettertid fikk vite hvem Cachet egentlig var.

- Du kan si at jeg møtte ham med et fordomsfritt blikk. Han fremsto som interessert, nysgjerrig og sympatisk. En helt vanlig student, selv om han var litt eldre enn de fleste andre, sier Anfinsen. (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag