RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vikernes tiltales for rasistiske ytringer

Sist oppdatert:
Brive-la-Gaillarde (NTB-Anne Marte Vestbakke): Varg Vikernes løslates av fransk politi uten at det tas ut noen siktelse om terrorplanlegging mot ham, men han tiltales for rasistiske ytringer mot jøder og muslimer.

Det er ingen beviser mot Vikernes som gir grunnlag for en siktelse om terrorplanlegging, opplyste en kilde til nyhetsbyrået AFP torsdag kveld. Like etter ble det kjent at han derimot må møte i retten beskyldt for brudd på fransk lov for oppfordring til rasehat på internett.

- Det vil likevel bli rettssak da han er tiltalt for rasismeprovokasjoner mot jøder og muslimer på internett. Det er ennå ikke klart når rettssaken kommer opp, sier påtalemyndighetens pressetalsperson, Agnès Thibault-Lecuivre, til NRK.

Vikernes har kommet med flere kraftige utfall mot innvandrere på internett. Bare et par dager før han ble pågrepet, rettet han alvorlige beskyldninger mot jøder og innvandrere i et blogginnlegg.

Løslatelsen kom tilsynelatende tidligere enn ventet for forsvareren, som likevel opplyste at det ikke lå an til noen siktelse relatert til terror eller terrorplanlegging. Han sa at det trolig gikk mot en siktelse om et brudd mot rasismelovene, noe som ble bekreftet kort tid senere. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere