Gå til sidens hovedinnhold

Viking-spiller skutt på i russebil

- Vi kastet oss ned i bilen da vi kjente skuddet som sørget for at bakruta knuste, sier Viking-spilleren.

Lørdag spilte han fra start mot Start da Viking tapte 4-0 i Kristiansand, men opplevelsen søndag kveld i 21-tiden var langt mer skremmende for Christian Landu Landu (18).

Da satt han nemlig i baksetet i en russebil som ble beskutt av ukjente gjerningsmenn, melder Rogalands Avis.

- Vi kastet oss ned
- Det var veldig skremmende. Skuddet kom helt uten forvarsel. Vi kastet oss ned i bilen da vi kjente skuddet som sørget for at bakruta knuste. Klart vi ble redde. Veldig redde. Det føltes som om vi var med i en actionfilm, sier Viking-spilleren til Rogalands Avis, som er redd medruss har stått bak skytingen.

- Vi så ikke hvem det var som skjøt. Uansett om det er annen russ eller andre, så er det langt over streken å gjøre slikt. Det var ikke mye som skulle gått galt for at det kunne fått alvorlige konsekvenser for noen av oss. Jeg satt selv like foran bakruten, sier Landu Landu.

Skytingen fant sted like ved Rema 1000 på Hinna. Landu Landu og kompisene ringte straks politiet som møtte guttene på Mariero.

- Det virket som om politiet tok situasjonen alvorlig. Det er bra, sier Viking-spilleren.

- Langt over streken
Han satt på i russebilen som tilhører noen russekompiser fra fotball- og idrettsmiljøet i Stavanger.

Ali Kilinc spiller fotball på Brodd, og var sjåfør under episoden. Han ble minst like skremt som Landu Landu.

- Jeg synes dette er langt over streken. Noen kunne ha blitt truffet av enten kulen eller glasset. Vi holdt samtidig på å kjøre av veien. De som gjør slikt, må slutte med en gang. Det har skjedd alvorlige ting tidligere, sier Kilinc, og tenker på historien til 2010-russ Eili Berekvam Tjørhom.

Hun gikk lørdag ut i mediene og ba russen om å la være å bruke paintballgevær.

Ingen på stedet kunne med sikkerhet si hvem som skjøt søndag kveld, men politiet oppfordrer russen til å ikke bruke denne type våpen i russefeiringen.

Og minner om den alvorlige hendelsen i fjor.

- Det vil bli hardt slått ned på
- Det vil bli hardt slått ned på dersom politiet kommer over eller får kjennskap til bruk av paintballvåpen under russefeiringen, melder operasjonsleder Henning Andersen ved Rogaland politidistrikt.

Eierne av russebilen, Magnus Bjelland, Joakim Hjelm, Jeansi Luw, Ilias Tammaoui, Daniel Andre Kvernstrøm og Adem Aydin, tror de nå må se resten av russetiden som passasjerer hos andre.

- Det blir veldig dyrt å skifte denne ruta. Ekstremt surt for oss, sier Joakim Hjelm.

Les flere saker i Rogalands Avis

Kommentarer til denne saken