*Nettavisen* Nyheter.

Vikings talentløft

Kjell Inge Olsen blir ny talentsjef i Viking, mens Svein Fjælberg blir talentutvikler.

12.08.07 22:30

Sammen med juniortrener Gary Goodchild kommer de til å ha hovedansvaret for spillerutviklingen for barn fra 12 år og oppover i klubben.

Olsen tiltrer i jobben som talentsjef 1. januar, mens Fjælberg starter sitt arbeid som talentutvikler 1. september. Olsen og Fjælberg skal jobbe med spillerne fra de er 12 år til de når a-lagsnivå.

Skape toppspillere

- Vi håper at vi gjennom talentarbeidet som ledes av Olsen og Fjælberg etterhvert skal kunne levere flere spillere til vårt a-lag, sier sportsdirektør Egil Østenstad til viking-fk.no.

Østenstad er meget godt fornøyd med at både Kjell Inge Olsen og Svein Fjælberg takket ja til de respektive stillingene i klubben.

- Med Kjell Inge og Svein på plass tror vi at vi har fått de beste personene for å jobbe med talentarbeidet i Viking, sier sportsdirektøren.

Landslagsspillere

Viking Fotball har nedfelt i sin sportslige strategi at klubben skal være blant Tippeligaens beste lag på talentutvikling. Med de nye ansettelsene tror Østenstad at Viking vil ta ytterligere skritt på denne fronten.

- Viking har alltid vært en solid leverandør av spillere til aldersbestemte landslag. Per i dag har vi åtte spillere på aldersbestemte landslag. Nå står vi enda bedre rustet til å levere flere nye spillere til landslagene, sier han.

Skryter av styret

Talentsjef Kjell Inge Olsen gleder seg til å ta fatt på oppgaven med å lede Vikings talentarbeid inn i fremtiden.

- Jeg er glad for at klubben har et styre som ønsker å satse på talentutvikling. Dette er et område som blir viktigere og viktigere i tiden fremover. Nå blir det viktig å forme en struktur for arbeidet som skal gjøres, slik at vi kan oppfylle vårt mandat som er å levere spillere til a-troppen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.