RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Viksveen forlater NTB-skuta

Thor Viksveen slutter som sjefredaktør og administrerende direktør i Norsk Telegrambyrå 1. november, etter ti år som NTB-sjef. - Ti år er lenge nok i en stilling som dette, sier Viksveen

- Jeg er overbevist om at det er riktig at en annen tar ansvar for å føre NTB-skuta videre. Ti år er lenge nok i en stilling som dette, og det synet deler styret. Men dette er mitt valg, sier Viksveen til NTB.

Styret i NTB behandlet saken torsdag ettermiddag, og de ansatte ble orientert om det kommende sjefsskiftet like etter styremøtet. Styret starter umiddelbart arbeidet med å finne ny sjef for byrået.

- Jeg er blitt bedt om å stå i stillingen til 1. november, og har god tid til å vurdere hva jeg skal gjøre etterpå. Jeg er 57 år, og har ingen planer om å melde meg ut av arbeidslivet, sier Viksveen.

Han skal de kommende månedene gjennomføre nok en omstilling i NTB, som sliter med sviktende inntekter. Styret behandlet torsdag Viksveens forslag til sparetiltak, som gjennomføres bare halvannet år etter forrige runde med kostnadskutt.

- Jeg har hatt ansvaret for en konstant endringsprosess, og det innebærer en betydelig slitasje å ha denne jobben i såpass mange år. Det skal bli godt å slippe å ha bunnlinje, redaksjonsklubb og styre som det første man tenker på når man våkner om morgenen, sier Viksveen.

Han får ett års etterlønn i tråd med ansettelsesavtalen, og avkortet pensjon fra fylte 62 år siden han slutter før den avtalefestede pensjonsalderen.

Eiere og kunder
NTB er eid av norske medier, med NRK, Schibsted, Orkla og A-pressen som de dominerende eierne. Eiergruppenes aviser, nettaviser, radio- og TV-kanaler er de viktigste kundene av NTBs nyhetstjenester. NRK forhandlet tidligere i år fram en ny kontrakt som innebærer vesentlig lavere inntekter for NTB fra neste år. Tidligere har A-pressen trukket sine aviser ut av samarbeidet, og bygd opp sitt eget nyhetsbyrå.

- NTB er i øyeblikket i en meget krevende situasjon, med betydelig inntektsbortfall i kjernevirksomheten. Våre eiere og kunder må stille seg spørsmålet om man ønsker NTB som et nasjonalt nyhetsbyrå. Jeg håper eierne nå forstår alvoret i situasjonen, sier Viksveen.

Han mener at eierne blant annet må vurdere om NTB bør ha én kontrollerende eier, i stedet for dagens spredte eierstruktur.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere