Gå til sidens hovedinnhold

- Viktig å vise solidaritet med Sør-Korea

Shanghai (NTB): Statssekretær Torgeir Larsen (Ap) vil uttrykke solidaritet med Sør-Korea når han denne uken besøker landet.

Larsens besøk har vært planlagt lenge, men sammenfaller med at situasjonen på Korea-halvøya er blitt meget spent som følge at atomtrusler fra Nord-Korea.

- Det er viktig for meg å uttrykke solidaritet med Sør-Korea og få høre deres vurderinger av situasjonen, sier Larsen til NTB på telefon fra Shanghai, på vei til Busan helt sørøst på den koreanske halvøya.

- Vi følger situasjonen med uro, samtidig som vi må vokte oss for å overreagere. Men det er klart situasjonen er svært alvorlig når et land med et uforutsigbart reaksjonsmønster truer med å bruke atomvåpen. Og da er det viktig at verden reagerer forutsigbart, tilføyer han.

Besøket har vært planlagt lenge, og et av formålene er å bidra til å styrke kontakten med norsk næringsliv i Sør-Korea. Landet har seilt opp til å bli en meget viktig handelspartner for Norge, og mandag møter Larsen representanter for norsk næringsliv i Busan. Det bor rundt 1.000 nordmenn i Sør-Korea.

Sør-Korea er også blant landene som nå søker observatørstatus i Arktisk råd og har en forskningsstasjon på Svalbard. (©NTB)

Reklame

NÅ: 30 % rabatt på alle Kastel-modeller