RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Viktig amerikansk tall-uke

Sist oppdatert:
Det kommer en rekke makrotall fra USA denne uken. iMarkedet har sett på forventningene
Det klart viktigste tallet denne uken blir non-farm payrolls - oversikten over hvor mange som har kommet til i den amerikanske arbeidsstokken. Tallene kommer torsdag og det er forventet en økning på 200.000.

Tallene for oktober, som kom første torsdag i november, viste overraskende en økning på 337.000 arbeidere. Økningen var langt større enn det som var ventet.

At flere kommer i arbeide er godt nytt for den amerikanske økonomien, og dersom analytikerne får rett i sine antagelser så blir arbeidsledigheten på 5,4 prosent.

En vekst i inntektene, som følge av at flere er i arbeide, vil kunne dra veksten i USA opp.

Analytikerne venter at veksten i den amerikanske økonomien vil stige med 3,7 prosent i tredje kvartal når de reviderete tallene vil bli fremlagt tirsdag denne uken, sett i forhold til samme periode i fjor.

For andre kvartal i år steg BNP 3,3 prosent, ifølge Bloomberg News.

Første desember kommer statistikken for personlig inntekt (personal income) og her er det ventet en økning på 0,5 prosent for oktober etter at september kom inn med en økning på 0,2 prosent i september.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere