Gå til sidens hovedinnhold

- Viktig dag for jernbanen

Fredag åpnet statsminister Jens Stoltenberg (Ap) og samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) det nye dobbeltsporet fra Lysaker til Sandvika.

OSLO (ANB): Fredag åpnet statsminister Jens Stoltenberg (Ap) og samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) det nye dobbeltsporet fra Lysaker til Sandvika.

– Dette er en viktig dag for jernbanen, sier statsminister Jens Stoltenberg til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

– Lysaker-Sandvika er siste etappe i arbeidet med dobbeltspor på strekningen Lysaker-Asker. En problematisk flaskehals blir nå borte, sier statsministeren.

– Regjeringen har økt bevilgningene til Jernbaneverket med nær 70 prosent siden 2005. Det gir resultater, påpeker han.

– Knutepunkt
Utbyggingen av dobbelsporet har tatt ti år.

– Dette er et prosjekt til åtte milliarder kroner. Det er viktig for alle som tar toget i Asker, Bærum og Oslo. Men det er også viktig fordi det har vært en flaskehals som har skapt problemer i hele jernbane-Norge, fordi det er et knutepunkt. Det har forplantet seg når det har stoppet der, sier Stoltenberg.

– Nå vil det bli færre forsinkelser?

– Ja, dette vil bidra til å redusere forsinkelser, både fordi det er et nytt og flott anlegg, men også fordi med to doble spor er det mye mindre sårbart, fastslår statsministeren.

Gjenstår mer arbeid

Stoltenberg påpeker imidlertid at det gjenstår mer jernbanearbeid rundt hovedstaden i tiden som kommer.

– Vi har bare ett dobbeltspor mot Ski, og vi har startet planleggingen av et nytt dobbeltspor der. Det er et prosjekt som vil koste mange milliarder. Så det er ikke slik at alle problemer rundt Oslo er løst nå, men det vi har fått til nå hjelper, sier statsministeren.

– Når vil et nytt dobbeltspor til Ski stå ferdig?

– Det tør jeg ikke si nå, for det er ikke endelig besluttet. Men det er satt i gang planlegging, og det handler nettopp mye om planlegging, fastslår Stoltenberg. (ANB)

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler

Kommentarer til denne saken