RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Viktig milepæl for StatoilHydro

Sist oppdatert:
Den norske oljegiganten er blitt fjerde størst i Mexicogolfen.
StatoilHydro satser høyt i USA og var den ivrigste budgiveren da gårsdagens budrunde i den amerikanske delen av Mexicogolfen ble gjennomført. Totalt byr de på 29 lisenser. Det nyfusjonerte selskapet vil nå evaluere lisensene videre.

– Dette lisenskjøpet er nok en viktig milepæl for selskapets oppbygging i Mexicogolfen, sier direktør Øivind Reintertsen i StatoilHydros på selskapets nettsider.

Etter sammenslåingen er selskapet blitt den fjerde største lisensholderen i Mexicogolfen og den nest største på dypt vann.

– Vi ser fram til å utvikle lisensene i årene som kommer, og vi har et dyktig lag som nå skal ta fatt på oppgaven, tilføyer Reinertsen.

StatoilHydro har eierinteresser i fem av de 11 største funnene på dypt vann i Mexicogolfen. Blant disse er Tahiti, Jack og Knotty Head.

- Selskapets vinnerbud må gjennomgås og endelig godkjennes av Minerals Management Service (MMS) i New Orleans, Louisiana. Det kan ta opp mot 90 dager, skriver selskapet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere