RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Viktig oljefunn i Brasil

Sist oppdatert:
Det brasilianske statsoljeselskapet Petrobras har gjort et viktig funn i Campos-bassenget på landets kontinentalsokkel. Det kan være snakk om et nytt olje- og gassførende lag
Det nye funnet er gjort på feltet Marlim Leste i Campos-bassenget i et nytt og dypere liggende geologisk lag. Petrobras skriver i en pressemelding at funnet åpner opp et ny letegrense for bassenget som er av landets viktigste oljeproduserende områder offshore.

- Funnet starter en ny letemodell, som kan resultere i andre funn av lettere og høyere kvalitets olje, skriver Petrobras.

Funnet ligger 120 kilometer utenfor kysten, omkring 188 kilometer fra byen Macaé. Boring er gjort på 1.350 meters havdyp og viser en oljekolonne på 300 meter med en olje på 28 grader API. Det er lettere enn oljen funnet i høyere liggende lag på Marlim Leste-feltet.

Funnet ble gjort på 4.200 meter under havbunnen, mens snitt dybden på funnene hittil i Campos-bassenget har vært gjort på 3.000meter. Produktiviteten skal være god i det nye reservoaret.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere