*Nettavisen* Nyheter.

Viktig seier for USAs homofile

Washington (NTB-Reuters): USAs høyesterett har besluttet at homofile ektepar skal ha like føderale rettigheter som andre gifte par. I tillegg baner domstolen vei for at homofile igjen skal få gifte seg i California.

26.06.13 19:45

USA øverste domstol satte onsdag til side en lov som begrenser definisjonen av ekteskap til kun å være mellom kvinner og menn.

Kjennelsen er en stor seier for lesbiske og homofile i USA, og den innebærer at ektefeller av samme kjønn nå får rett blant annet til de samme føderale velferdsordninger som andre ektepar har. Det betyr også at homofile skal ha lik rett til å arve sin ektefelle på linje med heterofile ektepar.

- Dette var diskriminering forkledd som en lov, som erklærte homofile og lesbiske par som mindreverdig og av lavere rang. Høyesterett har rettet opp det gale, og vårt land blir nå et bedre land, sa Obama kort tid etter at beslutningen var klar.

Presidenten lot imidlertid la være å kommentere den andre saken som USAs høyeste domstol behandlet onsdag. Det gjaldt forbudet mot likekjønnet ekteskap i landets mest folkerike delstat, California. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.