*Nettavisen* Nyheter.

Viktig støtte for Holmås

Foto: Solum, Stian Lysberg (SCANPIX)

Heikki Holmås har viktig støtte blant framtredende SV-tillitsvalgte rundt omkring i landet.

21.11.11 09:34

Audun Lysbakken regnes av alle som favoritt til å ta over som ny SV-leder etter Kristin Halvorsen, men utfordreren Heikki Holmås har allerede sikret seg verdifull støtte i kampen om ledervervet.

- Heikki Holmås er en potensiell lederkandidat som har en stor arbeidskapasitet og et flott engasjement. Han vil framstå med større kraft og fornyelse enn Audun Lysbakken, sier Kåre Aalberg til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Han er tidligere ordfører i Namsos og var leder av valgkomiteen på forrige landsmøte i SV.

For hele landet
- SV har fått igjennom mye politikk, men har fått dårlig betalt blant velgerne. Audun Lysbakken har vært sterkt involvert i regjeringsprosjektet. Heikki Holmås har stått mer utenfor, men har likevel jobbet sentralt som stortingsrepresentant og har hatt viktige komitéverv for SV på Stortinget, sier Aalberg.

- Heikki har i sitt stortingsarbeid dokumentert at han har perspektiv på hele landet. Han kjenner den politiske hverdagen svært godt, sier Aalberg og viser til at Holmås har besøkt alle landets 430 kommuner.

- Jeg har sans for Heikkis måte å framlegge politikk på, sier Aalberg.

Moderne parti
Også gruppeleder Torbjørn Urfjell i Aust-Agder fylkesting går inn for Holmås som ny SV-leder på det ekstraordinære landsmøtet på nyåret.

- Heikki stiller med humør og entusiasme. Derfor støtter jeg hans kandidatur, sier Urfjell

Han mener at SV må ledes med mål om å være et moderne og solidarisk parti som kan utvikle nye ideer og praktisk politikk.

- SV har mange dyktige kandidater som kan gjøre den jobbe, sier Urfjell og legger til at de forskjellige kandidatene i ulik grad står for fornyelse.

Bli forstått
Varaordfører Karin Wiik i Redalen mener Heikki Holmås er best til å kommunisere SVs budskap utad.

- Jeg er opptatt av at det politiske budskapet blir forstått av potensielle velgere. Jeg mener at Heikki er best på å formulere budskapet vårt klart, sier hun.

- I tillegg tror jeg det er viktig å løfte SVs viktigste saker og ikke hele tiden tenke bredest mulig. Bredden vil komme hvis vi blir forstått av flere. Når det gjelder politisk ståsted kan jeg ikke se at det er vesenlige forskjeller på de to kandidatene, sier Wiik.

Stake ny kurs
Gruppeleder i Akershus fylkesting, Ruth Birkeland, er åpen for å støtte Heikki Holmås som ny SV-leder.

- Vi har to gode kandidater. SV får det bra med begge, sier Birkeland.

Hun viser til at Audun Lysbakken har vært med i ledertrioen i flere år og dermed har ansvaret for utviklingen i det siste.

- Hvis vi skal klare å stake ut en ny kurs for SV, så bør vi velge noen som ikke er altfor mye forankret i dette ansvaret. Og så er Heikki en veldig god kommunikator, poengterer Birkeland.

Luksusproblem
Tidligere ordfører i Namsskogan, Kari Ystgård, mener SV har et luksusproblem med to veldig gode lederkandidater. Hun legger vekt på at Heikki Holmås har besøkt alle landets kommuner det siste året.

- Siden SV sliten med å få opp motivasjonen i distriktene, så er det viktig at å få en leder som ikke er en sentral del av dagens SV-system. Da er det greit å føre samme linje hele veien fra grasrota og opp til ledelsen i partiet.

- Heikki har tatt seg bryet med å besøke alle landets kommuner. Han er flink tik å lytte, og han prater godt med folk flest på samme måte som det Kristin Halvorsen gjør, sier Karin Ystgård. (ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag