*Nettavisen* Nyheter.

Viktig Vålerenga-seier

Martin Andresen på scoringslista da Vålerenga slo opprykksjagende Notodden.

Et VIF2 i poengnød mønstret et meget sterkt mannskap til dagens kamp mot tabelltoer Notodden. Stefan Strandberg, Mohammed Fellah, Amin Nouri samt nykommer Fegor Ogude var blant profilene som var i aksjon.

Med 9-0 til Notodden i motsatt oppgjør tidligere i år var det et revansjesugent VIF2 lag som entret banen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Astrid Nordhaug)

Det var likevel en åpen kamp de første 20 minuttene før Adnan Haidar tok ansvar og sendte VIF2 i ledelsen med et velplassert langskudd som var utagbart helt oppe i vinkelen bak Notoddens keeper.

Bare fem minutter senere økte VIF2 til 2-0, etter mye klabb og babb i Notoddens 16 meter havnet ballen til slutt hos Martin Andresen som kaldt og enkelt rundet keeper og satte ballen i mål fra spiss vinkel.

Etter 2-0-scoringen tok VIF2 over resten av omgangen og gikk til pause med en fortjent ledelse.

Dagens prestasjon

Andre omgang var bare et par minutter gammel da Håvard Nielsen kom seg fri og dundret ballen i tverrliggeren, bare uflaks gjorde at VIF2 ikke økte ledelsen.

Utover i omgangen fikk VIF2 en del balltap og Notodden kom litt inn i kampen igjen, men VIF2-forsvaret med Stefan Strandberg i spissen ryddet opp i stor stil.

Det var likevel Strandbergs stoppermakker, Lamin Bojang som stod for dagens prestasjon da han spurtet fra egen 5-meter etter et Notodden-angrep og mottok ballen fra Dawda Leigh, enkelt vippet Bojang ballen forbi en utrusende Notodden-keeper og satte ballen i mål, klasse.

Dermed fikk VIF2 tre meget viktige poeng i bunnstriden.

- Viktig seier

- Vi tok en viktig seier i dag, Os slo Stabæk2 så derfor var det veldig viktig, vi stilte med et veldig bra lag i dag og scorer også fine mål, forteller trener Andrea Loberto

- Vi slipper de litt inn i kampen i andreomgang, de vinner en del andreballer og det er et par situasjoner vi ikke er helt våkne på. Vi forsøkte å bli mer bestemt på å avslutte angrepene og bli mer besluttsomme hvorvidt vi skulle kjøre overgang eller beholde ballen i laget, vi brukte mange krefter på å løpe hjem og frem, forklarer Loberto.

- Den bakre fireren var våkne i dag, Notodden er et lag som har scoret mange mål, og jeg synes Stefan Strandberg fortjener ros for måten han forsvarer egen boks på, han var kaptein i dag og var veldig flink til å prate og dirigere samt sette krav til andre, men også Amin, Lamin og Fadi spilte veldig bra i dag, forteller Loberto.

- Viktig for Ogude

- Det var Fegor Ogudes første hele kamp for VIF2, det er viktig at han får kjenne på nivået og tempoet i norsk fotball, og ikke minst så er det veldig viktig at han kommer inn i Vålerengas måte å spille på, han er god i lufta og god med ball, men han kan bli enda mer bestemt fremover og rettvende seg, men alt i alt en positiv debut, avslutter Loberto.

Vålerenga 2 – Notodden 3-0 (2-0)
Vallhall arena

Mål: 1-0 Adnan Haidar (20), 2-0 Martin Andresen (25), 3-0 Lamin Bojang (75)

Gult kort Vålerenga: Fegor Ogude

Vålerengas lag: Frode Larsen – Fadi Aziz , Lamin Bojang, Stefan Strandberg, Amin Nouri (Edson da Silva fra 89) – Adnan Haidar (Andreas Aanesrud fra 82), Fegor Ogude – Mohammed Fellah – Håvard Nielsen, Martin Andresen, Dawda Leigh

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.