Viktig Vålerenga-seier

- Deilig å vinne men dårlig kvalitet på spillet, sier Vålerenga-treneren.

20.09.10 18:42

Mandag spilte Vålerengas rekruttlag i 2. divisjon en viktig kamp borte mot Stord. Vålerenga tok en tidlig ledelse da Amin Nouri ekspederte ett innlegg fra Kristian Brix i mål på en volley med utsiden av foten.

- Vi starter brukbart og har ballen en del i laget. Da skapte vi en del sjanser og vi får et tidlig mål, sier Andrea Loberto til vif-fotball.no.

- Etter scoringen slutter vi å vende spillet vårt på en ganske stor banen. Vi gjør masse personlige feil med og uten ball. Det var nesten som gutta verken turte eller ville ha ballen.

Fysiske og direkte

Stord utlignet fem minutter før pause på et straffespark.

- Vi lot Stord komme inn i kampen. De var veldig fysiske og direkte i spillestilen sin og ønsket å slå langt. Vi lot de gjøre det og da blir det mye duellering og tilfeldigheter, sier Loberto.

- Etter pause bedrer vi oss litt og vi skaper nok sjanser til å gå foran med både to og tre mål, men i dag manglet vi kvalitet på siste pasning, avslutninger, på innlegg, ja på det meste.

Loberto er skuffet over måten Vålerenga-spillerne opptrådte på mot Stord.

- Spillerne tok ikke nok ansvar i dag. Vi må bli flinkere til å coache hverandre på banen også i det defensive. Vi kommuniserte for dårlig internt i laget. Vi må klare å lese det som skjer på banen og deretter coache hverandre så vi er i stand til å håndtere det som kommer, forklarer Loberto

- Gjør vi ikke det blir det mye en og en som igjen betyr dueller og tilfeldigheter som kan avgjøre kampen. Heldigvis klarte vi å kjempe oss til tre poeng i dag og det er vi selvfølgelig fornøyde med.

Ogudes første

Fegor Ogude scoret sitt første mål i Vålerenga-drakt da han satt inn 2-1 drøye 20 minutter før slutt. Adnan Haidar førte ballen framover og ble taklet. Ogude plukket opp ballen, passerte en forsvarer og satt ballen i mål. Stord utlignet på et nytt straffespark fem minutter før slutt før Kristian Brix avgjorde kampen på et skudd fra rundt 15 meters hold.

- Vi klarte heldigvis å holde Stord unna på slutten og ta tre viktige poeng. Det var deilig å vinne men vi spiller en dårlig kamp. Det var også viktig resultatmessig. Nå har vi fire poeng ned til Os på direkte nedrykk og vi er bare tre poeng bak Førde og Bærum. Vi har hentet oss inn litt i det siste, avslutter Loberto.

Stord – Vålerenga 2 2-3 (1-1)
2. divisjon avdeling 1, Stord stadion, 20. september 2010

Mål: 0-1 Amin Nouri (9), 1-1 Alfred Berge (40, str.), 1-2 Fegor Ogude (68), 2-2 Jan Morten Haukefær (85, str.), 2-3 Kristian Brix (86)

Gult kort Vålerenga: Amin Nouri

Vålerengas lag: Frode Larsen – Amin Nouri, Lamin Bojang, Fadi Aziz, Edson da Silva (Nicolai Næss inn 45) – Fegor Ogude, Adnan Haidar – Martin Andresen – Dawda Leigh, Håvard Nielsen (Bjørn Johnsen inn 70), Kristian Brix

Foto: Inge Wallumrød/engasjert.net

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag