*Nettavisen* Nyheter.

Viktor (68) kom seg ikke ut på egenhånd i tre uker

Foto: Linda Hilland (Bergensavisen)

Heisen sluttet å fungere i bofellesskapet.

09.05.13 12:07

BERGEN (BA): BA har tidligere skrevet om Viktor Alvær (68) og beboerne i Liakroken bofellesskap i Åsane i Bergen.

Heisen sluttet å fungere i bygget, og det har tatt svært lang tid å få den ordnet. Viktor sliter med dårlig balanse, og sitter i rullestol. Han bor i kjelleren, og kom seg ikke opp trappene på egenhånd.

Les saken i BA.no

Alvær og flere andre beboere i bofellesskapet kom seg dermed ikke ut så lenge heisen sto.

- Jeg får ikke hjelp til å komme meg opp trappene til inngangsdøren. Det er ikke så lett å løfte meg, da jeg veier 158 kilo, sa Alvær første gang BA omtalte saken.

Spist middag
Heisen sluttet å fungere 17. april. Tirsdag var heisen endelig i drift igjen, etter tre uker ute av drift.

- I dag har jeg vært ute og spist middag blant annet, sier Alvær onsdag, som sier han er svært glad heisen er i drift igjen.

Takker hjelpere
Han har imidlertid kommet seg ut siden BA omtalte saken sist fredag i forrige uke.

- Både lørdag, søndag og mandag var jeg ute. Da fikk jeg hjelp av noen karer fra Securitas, som har gjort en kjempejobb, sier han.

Har glodd i veggen
Han beskriver likevel tiden uten heis som forferdelig.

- Det var jo over to uker hvor jeg omtrent ikke kom meg ut, og da satt jeg og glodde i veggen. Heldigvis hadde jeg videoer jeg kunne underholde meg med, sier han, og forklarer at han langt fra er den eneste som har slitt med å komme seg ut.

- Jeg er blant de yngste beboerne her, og det er mange som er dårlige til beins og må ha hjelp til å komme seg opp og ned vanlige trapper.

Han kaller det kritikkverdig at det har tatt så lang tid å få heisen i stand.

- Så vidt jeg forsto, var det en del de måtte bestille, og at det var problemer med det. De burde kunne ha sånt på lager, sier Alvær.

- Fryktelig kjedelig
Bergen Bolig og Byfornyelse (BBB) er ansvarslig for driften av bofellesskapet, og direktør Bjarte Høysæter sier alt av elektronikk måtte skiftes på heisen.

- Så vidt jeg har forstått har de skiftet rubbel og bit. Nøyaktig hva de har skiftet, vet jeg ikke. Fra vår side har vi bare gitt beskjed om at heisen skal gå igjen uansett, sier han.

Det er flere årsaker til at det har tatt så lang tid å få heisen i drift igjen.

- Delene som ble bestilt til heisen ble stoppet i tollen, så det ble forsinkelse der. Da de kom frem og ble montrert, fungerte heisen fortsatt ikke. I tillegg har det vist seg at feilen som oppsto, hadde skjedd også med flere heiser av samme type, og at de nødvendige delene var vanskelig å oppdrive, sier Høysæter, og sier de nå skal ta en runde med leverandører og servicepartnere for å se hvordan dette kan unngås i fremtiden.

- For oss har dette vært fryktelig kjedelig. At det har tatt så lang tid, er enda mer kjedelig. Derfor skal vi nå ta noen runder med våre servicepartnere for å se hvordan dette kan unngås i fremtiden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.