RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Arfan Bhatti er blant de radikale muslimene som fredag demonstrerer utenfor den amerikanske ambassaden i protest mot videoen "Innosence of Muslims"
Arfan Bhatti er blant de radikale muslimene som fredag demonstrerer utenfor den amerikanske ambassaden i protest mot videoen "Innosence of Muslims" Foto: Kyrre Lien/Scanpix

Vil aldri bo i Norge igjen

Sist oppdatert:
Den voldsdømte tidligere torpedoen Arfan Qadeer Bhatti sier han aldri vil bo i Norge igjen.

Den norskfødte 36-åringen har pakistansk opphav. Nå soner han en seks år lang fengselsdom i Pakistan for å ha hatt kontakt med Taliban.

VG har møtt ham i fengselet i byen Bannu. Der sier Bhatti at han ikke vil flytte tilbake til Norge.

- Jeg vil nok ta en tur eller to til Norge i private ærender, men jeg kommer aldri til å bosette meg i landet, fordi islam ikke tillater muslimer å bosette seg i de vantroendes land, sier Bhatti til VG.

Bhatti forteller at han i fengselet har liten kontakt med fangene bortsett fra når han forkynner islam.

36 år gamle Bhatti ble kjent i Norge etter at han ble siktet, og senere dømt, for å ha medvirket til skytingen mot Det mosaiske trossamfunnets synagoge i Oslo i 2006. Bhatti har også innrømmet å ha skutt mot en bolig i Asker. Siden har han blitt mer religiøs og Politiets sikkerhetstjeneste har i mange år fulgt nøye med på Bhatti. Da president Barack Obama var i Norge i 2009 ble Bhatti pågrepet fordi PST fryktet han ville skade amerikanske interesser.

Etter at en veibombe drepte fire norske soldater i juni 2010 uttalte Bhatti til VG at «Norske soldater er terrorister. De må regne med å bli drept». I 2012 ble han knyttet til organisasjonen Profetens Ummah og sto fram som en radikal muslim. I 2012 reiste han til Pakistan der han slo seg sammen med opprørere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere