RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil åpne dørene i Eirik Jensen-saken

STILLER  IKKE I RETTEN: Selv om forvarer Jens-Ove Hagen vil be om åpne dører når videre fengsling av politimannen Eirik Jensen (bildet) skal behandles tirsdag, vil Jensen selv ikke være i retten.
STILLER  IKKE I RETTEN: Selv om forvarer Jens-Ove Hagen vil be om åpne dører når videre fengsling av politimannen Eirik Jensen (bildet) skal behandles tirsdag, vil Jensen selv ikke være i retten. Foto: Lise Åserud
Eirik Jensen ønsker åpne dører når Oslo tingrett skal behandle videre varetekt.

Oslo (NTB-Peter Tálos/ Alexander Vestrum): Forsvareren til Eirik Jensen vil kreve åpne dører når Spesialenheten for politisaker tirsdag vil be om fortsatt isolasjon for polititoppen Eirik Jensen.

Rettsmøtet finner sted i Oslo tingrett tirsdag klokka 9, opplyser forsvareren hans, advokat Jens-Ove Hagen, til NTB.

For to uker siden ble Jensen varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud. Isolasjon kan imidlertid bare ilegges i to uker ved førstegangsfengsling. Tirsdag vil Spesialenheten kreve fortsatt isolasjon fram til fengslingen går ut 25. mars

– Orker ikke blitsregn
Til NTB opplyser forsvareren at Jensen ikke vil møte i retten tirsdag.

– Han orker ikke belastningen med å møte blitsregnet som vil komme dersom han stiller, sier Hagen.

– Men vi er av den oppfatning at offentligheten bør få adgang til å få med seg det som skjer i saken og vil be om åpne dører under rettsmøtet, sier forsvareren videre.

VIL ÅPNE DØRENE: Advokat Jens-Ove Hagen ønsker å åpne dørene når Oslo tingrett skal behandle videre varetekt av hans klient, Jens-Ove Hagen, tirsdag.Forsvareren er sterkt kritisk til måten Spesialenheten etterforsker Jensen på og hvordan de velger å avhøre ham. Hagen har gjentatte ganger bedt om at klienten hans blir konfrontert med de angivelige bevisene som knytter ham til hasjligaen som er blitt rullet opp i Bærum.

– Han er fortsett helt klar på at han er uskyldig i dette. Han forstår at alvorlige påstander om straffbare handlinger må være gjenstand for etterforskning, men han skjønner ikke hvorfor han ikke blir konfrontert med disse påstandene under avhør, sier Hagen.

Ber retten lukke
Oslo tingrett bekrefter overfor NTB at Spesialenheten på forhånd har begjært lukkede dører under møtet om forlenget isolasjon tirsdag. Dette forhindrer ikke at den siktedes forsvarer kan kreve at dørene åpnes når rettsmøtet starter

Spesialenheten, som etterforsker Jensen, ønsker overfor NRKikke å kommentere kravet om videre isolasjon. – Vi har ingenting å meddele pressen nå, sier Liv Øyen, leder for etterforskningsavdeling Øst-Norge.

Politioverbetjent Eirik Jensen ble pågrepet mandag 24. februar, mistenkt for grov korrupsjon. Han har jobbet i Oslo politidistrikt siden 1977 og har blant annet vært leder for gjengprosjektet. Den siste tiden har han jobbet i politimesterens strategiske stab.

Avviser beskyldninger
Politioverbetjenten skal ifølge siktelsen ha mottatt store pengebeløp for å bidra til smugling av narkotika. Han avviser alle beskyldninger.

Før helgen satt Jensen i et fire timer langt avhør med Spesialenheten.

– Han er avhørt om sin privatøkonomi. Man er ute etter å finne ut av om det er et misforhold mellom inntekter og forbruk, og det var helt ordinært, slik han forklarte det, sa forsvarer Hagen til NTB i etterkant av avhøret.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere