RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil at studenter gifter seg før prestepraksis

Oslo (NTB): Prestestudenter som er samboere, bør gifte seg før de tar fatt på praksisperioden i utdanningen, mener biskop Laila Riksaasen Dahl.

Under den fem uker lange praksisperioden til studenter ved Menighetsfakultetet og Det teologiske fakultet fungerer studentene som lønnet prest i en menighet.

Det får Laila Riksaasen Dahl i Tunsberg bispedømme til å be om at studentene gifter seg først eller utsetter stiftspraksisen, skriver Universitas.

? Studenter i stiftspraksis fungerer på like vilkår som ordinerte prester. Derfor må vi stille samme krav til disse studentene som til ferdigutdannede prester, mener biskopen.

? Det er uakseptabelt å stille slike krav til studenter, mener Bunkholt. Hun er oppgitt over problemene som samboende studenter møter når de skal ut i praksis.

? Vi kan lage et alternativt opplegg i de tilfellene hvor konflikten tilspisser seg, men erfaringen det gir å gjøre praksis i en menighet, er uvurderlig, sier hun.

Konflikten er del av en større teologisk ordveksling om hvorvidt samboerskap kan tolereres som samlivsform. Debatten har rast innad i Den norske kirke siden januar i år, da biskopen i Sør-Hålogaland ordinerte kirkens første samboende prest. Ordinasjonen ble gjort på tross av Bispemøtets anbefaling.

Enkelte prestestudenter har også giftet seg i forkant av praksisperioden for å unngå eventuelle problemer. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere