RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil avskaffe Taxfree-butikkene

Foto: Aas, Erlend (SCANPIX)
Taxfree-stopp på norske flyplasser kan gi utslippskutt.

- Taxfreeordningen er ulogisk. Det er på høy tid at Norge gjør som EU og avskaffer den. Hvis myndighetene mener at det norske folk fortjener billigere varer, får de heller sørge for en generell avgiftsreduksjon i stedet for å knytte lave priser til flyreiser, sier fagleder i Norges Naturvernforbund, Holger Schlaupitz, til Dagsavisen.

Kan redusere klimagassutslipp
Ifølge avisen kan utslippene av CO2 reduseres med inntil 185 000 tonn årlig, noe som tilsvarer ni prosent av dagens utslipp, dersom folk ikke lenger får anledning til å handle billig alkohol, billige sigaretter og andre luksusvarer til lav pris når de krysser landegrensene med fly.

Flyr mer
Kommunikasjonsdirektør i Avinor, Ove Narvesen, opplyser til Dagsavisen at nordmenn flyr mer og mer, og at trafikkveksten så langt i år er på over 15 prosent. Schlaupitz mener veksten i flytrafikken betyr at vi er i ferd med å skape enda større miljømessige problemer for fremtiden, og påpeker at utslippene må reduseres på ett eller annet vis.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere