*Nettavisen* Nyheter.

Vil avvise reklame-avtalen

Foto: (Bergen kommune)

Når bystyret i ettermiddag behandler Clear Channel-avtalen, skal de ta stilling til om avtalen skal utsettes, eller avlyses.

Komite for miljø og byutvikling behandlet saken tidligere mandag. Flertallet i komiteen stemte da for en innstilling som ber bystyret utsette saken og sende den tilbake til byrådet for grundigere vurdering.

Innstillingen ble støtte av Høyre, Fremskrittspartiet og Pensjonistpartiet, som til sammen har åtte av 15 stemmer og dermed flertall i komiteen.

Flertallet sier nei
Sosialistisk Venstreparti, Kristelig folkeparti, Rød Valgallianse, Senterpartiet, Arpeiderpartiet og Venstre har laget et fellesforslag der de ber bystyret avvise avtalen med Clear Channel, og avlyse den utlyste konkurransen.

«Bystyret vil vise til behovet for oppgradering og fornyelse av byromsmøbler, bysykler og vegutstyr i Bergen kommune», heter det i forslaget.

De seks partiene viser det blant annet til det store engasjementet saken har fått, synspunktene som kom fram på den åpne høringen, samt det faktum at deler av Bergen sentrum står oppført på Unescos liste som særlig verdifulle og bevaringsverdige.

Konklusjonen i forslaget er:

«Bystyret kan ut fra en helhetsvurdering ikke gå inn for en omfattende bruk av reklame i det offentlige byrom. Bystyret inngår derfor ikke avtale med Clear Channel AS eller andre parter om reklamefinansiering av byromsmøbler ihht den utlyste konkurranse. Konkurransen om avtale om reklamefinansiering av byromsmøbler, bysykler og vegutstyr i Bergen avlyses.»

De seks partiene foreslår at bystyret i stedet ber byrådet legge frem en ny sak om byromsmøbler, bysykler og vegutstyr i Bergen, og finansiering av tiltakene som foreslås.

Med støtte fra disse partiene vil dette forslaget få flertall når bystyret behandler saken klokka 17.30 i dag.

Clear Channel har i siste øyeblikk bedt bystyret utsette saken, slik at en upartisk partisk instans kan vurdere om Bergen kommune kan ha et økonomisk ansvar dersom avtalen forkastes i bystyret.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag