Gå til sidens hovedinnhold

Vil be om råd fra Valebrokk

I dag kunne Alf Hildrum endelig sette seg godt til rette sjefsstolen i TV 2. Men Kåre Valebrokk må regne med noen telefoner fra sin arvtaker.

(iBergen.no) : Den tidligere styrelederen i TV 2 tok i dag over sjefskontoret på TV 2-huset i Bergen, etter at Valebrokk i går takket av som sjef for mediebedriften. Foreløpig har ikke Hildrum rukket å sette sitt preg på kontoret, noe han sier slett ikke har førsteprioritet.

For det er mye å sette seg inn i. Første arbeidsdag som TV 2s nye toppsjef ble en travel affære.

– I dag har jeg hatt noe å holde på med hele tiden. Nå kommer jeg fra et ledermøte, og jeg har vært rundt på TV 2-huset på Nøstet og hilst på folk, sier Hildrum til iBergen.no like før han kaster seg i drosjen på vei til Flesland. Derfra går turen til TV 2-huset i Oslo.

Kjenner alle fra før
– Som tidligere styreleder i TV 2 var det vel mange kjente ansikter å se på ledermøtet?

– Ja, jeg kjenner alle fra før, men har ikke hatt like mye kontakt med alle, sier Hildrum.

Den ferske TV 2-sjefen akter å dele seg så godt han kan mellom Bergen og Oslo. Kåre Valebrokk tilbrakte to dager av uken i Bergen, og Hildrum sier han vil prøve på omtrent det samme.

– Nøyaktig hvordan det skal gjøres, er ikke bestemt ennå. Men min tilstedeværelse i Bergen vil bli i samme omfang som Kåre, sier Hildrum.

- Oversikt til ferien
Den første tiden i den nye jobben vil TV 2-sjefen bruke på å skaffe seg oversikt over status for selskapets mange kanaler, og avdelingenes virksomhet. Målet er å ha skaffet seg tilnærmet full oversikt innen sommerferien.

– I tiden fremover vil det bli mange interne møter for å komme à jour med situasjonen, både på kort og på lengre sikt.

– Kommer du til å dra veksler på Valebrokk nå i starten?

– Ja, det er jeg helt sikker på. Jeg kommer nok til å prate en del med Kåre når jeg har skaffet meg litt oversikt, sier Hildrum.

Vil utforske mulighetene
– Hva gleder du deg mest til å ta tak i?

– Det må bli å utforske alle mulighetene. Finne ut nye ting vi kan gjøre, og hva som kan gjøres enda bedre enn i dag. Selv om jeg kjenner bedriften fra før, blir det på en helt annen måte å jobbe så tett med de TV 2-ansatte, sier Hildrum.

Kåre Valebrokk har tidligere uttrykt sin begeistring for TV 2s valg av ny sjef.

– Et godt valg, og en god mann for TV 2. Hans bakgrunn fra styret gjør at innkjøringsperioden vil gå smertefritt, sa Valebrokk til iBergen.no da sjefsvalget var klart tidligere i år.

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Reklame

NÅ: Milrab har oppdatert salget med sportsklokker og Oakley