Gå til sidens hovedinnhold

Vil beholde agentvirksomheten

Wilh. Wilhelmsen leker ikke med tanken på å skille ut eller selge sine engasjement i skipsagentvirksomheten etter at de to heleide selskapene Barwil og Barber Group fusjonerer

I et intervju med iMarkedet avviser styreformann Wilhelm Wilhelmsen at det foreligger planer om å spinne av agentvirksomheten.



Shippingselskapet er en av verdens største aktører innen dette markedet gjennom de heleide datterselskapene Barwil og Barber Group.



Tidligere i høst meldte selskapet om at disse to selskapene skulle slåes sammen for å skape en sterk gruppe.



I den forbindelse dukket det opp spekulasjoner om at disse enhetene ble klargjort for salg eller utfisjonering. På denne måten ville Wilh. Wilhelmsen fremstå som et renere RO-RO rederi, og aksjen ville bli lettere å regne på. Men dette avviser Wilhelmsen kontant i et intervju med iMarkedet.



- Det foreligger ingen planer om å utfisjonere og selge agentvirksomheten. Tvert imot ser vi store fordeler ved å knytte selskapene tettere sammen med tanke på synergier og kostnadsbesparelser - blant annet innenfor IT. Dette er også en kunnskapsintensiv industri og det er en styrke for selskapet at det er så stort og driver innen forskjellige felt, sier Wilhelmsen til iMarkedet.

Reklame

Kun 3 timer igjen: Her får du oversikt over alle salgene