RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil bekjempe hiv

Sist oppdatert:
Verdens rikeste mann, Bill Gates, har donert 1,8 milliarder kroner i jakten på en effektiv hiv-vaksine.

Bill Gates har donert mesteparten av pengene sine til et fond han driver sammen med konen Melinda Gates. Dette fondet ble ytterligere forsterket for en kort tid siden da verdens nest rikeste mann, Warren Buffett, også bestemte seg for å donere bort formuen, hvor en stor del skulle gå til Gates fond. Etter dette har Gates bestemt seg for å jobbe fulltid med å dele ut penger, nå er han i gang.

NA24 - din næringslivsavis

Mulig å kurere
Bill Gates her tidligere uttalt at det skal være mulig å få kurert alle verdens verste sykdommer . Nå er det altså blitt donert 287 millioner dollar i bekjempelsen av hiv. Beløpet skal splittes opp i 16 bolker som skal tildeles forskere og vitenskapsfolk verden over. Ifølge danske Børsen har mottakerne av pengene lovet at alle observasjoner skal deles med de andre forskningsgruppene, selv om de er konkurrenter på samme felt.

Både Bill Gates og Warren Buffett mener at direkte styring av midlene skaper mye høyere sannsynlighet for resultater, enn om pengene for eksempel bare ble gitt direkte til en organisasjon. I tillegg blir det en større andel av pengene som går direkte til selve forskningen og hjelpearbeidet, da det er mye lavere administrasjonskostnader.

Fungerer ikke
Etter at hiv-smitten for første gang ble oppdaget for 25 år siden har det blitt utviklet dusinvis med vaksiner. Vaksinene har virket lovende til å kurere en av verdens dødeligste sykdommer, men hittil har ingen vaksine vist å fungere i praksis.

Et av de store problemene med å få utviklet en skikkelig vaksine er at viruset er veldig primitivt. Det muterer veldig raskt for så å angripe vårt immunsystem.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere