Vil bli Norges mest attraktive damelag

Vålerenga er i førersetet i kampen om opprykk til Toppserien. Møt VIF-trener Cecilie Berg-Hansen på VIF TV.

Se intervju med Berg-Hansen her

Med fem kamper igjen av sesongen topper Vålerngas damelag tabellen og leder an i kamper om oppryk til Toppserien.

- Det ser veldig bra ut, men det er fortsatt fem kamper igjen og vi har fortsatt en vei å gå før vi er klare for toppserien, sier hun til VIF TV.

- Vi har prestert bra i hele år og har ligget i toppen av tabellen gjennom hele sesongen. Vi har vært solide og stemninga i laget er god. Dersom om vi fortsetter å gjøre de riktige tingene i de neste ukene tror jeg dettte går veien.

Forsterket med landslagsspillere

I høst er Vålerenga-laget forsterket med de tidligere landslagsspillerne Soliveig Gulbrandsen og Camilla Huse.

- Vi har jobbet knallhardt for å få med Solveig og Camilla i høst. Vi visste at det kom til å bli tett og jevnt i serieinnspurten og da er det viktig å ha med rutinerte spillere som har vært med på litt før og som kan gi oss ro i laget når vi trenger det, forteller Berg-Hansen.

Dersom Vålerenga rykker opp er målet å etablere seg i toppen av norsk fotball.

- Vi ønsker å bli et av Norges beste og mest attraktive damelag. Det må vi få til gjennom sosiale tiltak, sportslig satsing og ved å gi våre partnere unike muligheter til å skape forretning. I tillegg må vi forterke oss på spillersiden.

- Vålerenga er en spennende og litt annerledes klubb i Norge. Det er det mange spillere som blir tiltrukket av. Men samtidig må vi ha et veldig bra opplegg til spillerne. Vi må være best på treningsanlegg og fasiliteter og gi spillerne gode treningsmuligheter. Sånn sett ligger alt godt til rette her på Valle.

Vil styrke kvinnefotballen

Berg-Hansen mener det er viktig for kvinnefotballen i Norge at store klubber som Vålerenga tar steget opp i toppen.

- Jeg mener at det er viktig at en klubb som Vålerenga kommer seg opp til Toppserien. Jeg ønsker at vi som klubb skal bidra til å bygge opp Toppserien til å bli en av de beste ligaene i Europa igjen. Det er lang vei dit, men jeg blir trigga av å gjøre det som folk ser på som umulig, mulig.

Forrige helg ble det satt publikumsrekord for kvinnefotball i Vålerenga da over 800 supportere møtte opp i Vallhall da Vålerenga møtte Alta som en del av arrangementet Vålerenga-dagen.

- Spillerne og vi rundt laget satt utrolig pris på alt arbeidet klubben gjorde med å arrangere Vålerenga-dagen. Det viser at Vålerenga er en sterk organisasjon som kan få til mye når vi vil. Vi håper at alle som var tilstede sist lørdag hadde en god opplevelse og kommer tilbake igjen neste gang vi spiller hjemme i Vallhall.

Se intervju med Berg-Hansen her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.