Gå til sidens hovedinnhold

Vil bruke buss for at barna skal slippe å se dette

Bekymrede foreldre har ført til at festivalen setter opp transportordning forbi festivalcampingen.

(Finnmark Dagblad): Etter at Midnattsrocken forut for årets festival valgte å flytte familiearrangementet fra torsdag til lørdag, har det skapt reaksjoner hos bekymrede foreldre.

– Vi har fått reaksjoner. Folk har spurt hva vi egentlig har tenkt, og hvordan vi har tenkt å løse dette. Det er mange som ikke har lyst til å sende barna gående gjennom festivalcampingen, forteller Kjell Magne Rasmussen, daglig leder i Finnmark Festivalarrangør AS - selskapet som arrangerer Midnattsrocken.

Rasmussen forklarer at hovedårsaken til flyttingen til lørdag var at dette var det eneste tidspunktet som passet medarrangøren av familiearrangementet, Snefjord Highland Gathering.

Han mener problemet er noe overdrevet og forklarer at stemningen på festivalcampingen lørdag formiddag ikke er et problem.

– Vi regner med at det stilner litt lørdag. Folk må jo hvile, og trøkken har nok dabbet noe av ettersom det går mot slutten av festivalen.

Buss og vakthold
Likevel velger nå festivalarrangøren å sette opp transport fra hovedporten og inn til festivalområdet, slik at de som ønsker å unngå festivalcampingen kan det.

– Vi vil tilby de som ønsker det muligheten til å ta buss eller være med i en av bilene til vår transportgruppe inn til sceneområdet der familiearrangementet foregår. I tillegg har vi godt vakthold, forteller Rasmussen, som ikke tror det vil være et problem med berusede personer inne på selve familiearrangementet.

– Arrangementet er rusfritt, understreker han.

- Publikumsvennlig
Ifølge programmet skal familiearrangementet blant annet bestå av sportslekene Highland Games med utøvere fra Norge, Finland, Sverige og Island. Det vil også bli musikalske innslag, og barnerettede aktiviteter som Barnas Highland Games og besøk av fakir.

– Selve konkurransen kan sammenlignes med strongman-konkurranser og det vet vi er populært, og det er veldig publikumsvennlig, sier Rasmussen.

Les flere nyheter fra Finnmark Dagblad her!

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar