RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil bøtelegge 50 Cent

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Myndighetene i Florida er lei av banning fra 50 Cent og andre artister som har konsert i offentlige parker og konsertarenaer. Nå truer de med høye bøter for hvert eneste bannord.

Ifølge avisen The St Petersburg Times foreslår bystyret i Florida 500 dollar, vel 3400 norske kroner, i bot for hvert eneste bannord som kommer fra artistenes munn under konsertene og opptredenene, melder Ananova.com.

Diskusjonen om et forbud kom etter at innbyggere klaget etter en konsert av rapperen 50 Cent i oktober.

Arrangørene straffes
Tanken er at arrangørene av de ulike konsertene må stille en garanti på 10.000 dollar (nær 70.000 kroner) for å få leie et av de offentlige konsertstedene. Hvert eneste bannord som kommer vil koste 500 dollar, og trekkes fra garantisummen.

Overstiges grensen på 10.000 dollar, er riset bak speilet at arrangøren ikke får leie offentlige konsertsteder de neste 18 månedene.

Bystyret skal nå bestemme hvilke ord som skal på forbudslisten, og hvem som skal få ansvaret for å kontrollere de ulike arrangementene og telle bannord. Deretter skal forslaget behandles i bystyret i april.

Konsertarrangørene er - naturlig nok - skeptiske til forslaget. - Jeg kan ikke fortelle Mr 50 Cent at han ikke får bruke f...ordet. Jeg har ingen kontroll over hva en artist gjør på scenen. De snakker jo med publikum, sier en av arrangørene.

- Å straffe arrangørene er en veldig, veldig feil måte for å oppnå det de forsøker å oppnå, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere