Gå til sidens hovedinnhold

Vil bygge boliger

Stor-Oslo Prosjekt vil bygge boliger og forretninger på Lidl-tomta på Skullerud. Nå begynner reguleringsplanarbeidet.

Skullerud: Vi har inngått en avtale om opsjon på kjøp av tomten i Johan Scharffenbergs vei 75 på Skullerud, forteller prosjektleder Geir Johnsen i Stor-Oslo Prosjekt AS.

Denne uken kom det varsel om at arbeidet med ny reguleringsplan for den omstridte tomten er satt i gang igjen.

Bolig og forretning

Den tyske matvaregiganten Lidl ville for et par år siden bygge forretning på tomten, men ble stoppet av politikere i Byutviklingskomiteen som nedla midlertidig bygge- og deleforbud.

Beboerne i området fryktet for økt trafikk langs Enebakkveien, og for trafikksikkerheten til barn som går langs veien til og fra skolen.

Fra politisk hold har det vært ønske om å omregulere området til boligformål, og det er dette Stor-Oslo Prosjekt nå forsøker å etterkomme. Hvor mange leiligheter, hvor mange etasjer og hvor stort bygget blir er fortsatt ikke avgjort.

Det er helt umulig å si noe om nå, men vi vet mer om et halvt års tid når vi sender inn reguleringsforslaget, sier Geir Johnsen.

Kommentarer eller spørsmål til det nye prosjektet skal sendes til Felix Arkitekter As.

Vil høre på naboer

Gunnar Pedersen (H), som leder byutvikling, miljø og kulturkomiteen (BMK) i Bydel Østensjø, vil sette seg mer inn i saken før han kommer med en innstilling.

Jeg har hørt tanker om at tomten kunne brukes til naturbarnehage, men vi må se prosjektet først. Dette er et såpass sentralt tema at vi må undersøke det og høre på synspunktene fra folk som bor der. Det synes jeg saken krever, sier han til Nordstrands Blad.

Reklame

Endelig på lager igjen: Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk