RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil bygge Formel 1-bane i Røyken

Røyken (NTB): En investorgruppe planlegger å bygge et nytt motorsportsanlegg i Røyken i Hurum. Prislappen kan bli over 1 milliard kroner.

Investorene ønsker å bygge en fem kilometer lang oppvarmet helårsbane tilpasset alt fra gokart til Formel 1-biler. De planlegger hotell, næringseiendommer, restaurant og spa i tilknytning til banen, skriver Finansavisen.

- Motorsportmiljøet i Norge er veldig stort og økende. I dag finnes det kun én komplett motorsportarena i Norge, Arctic Circle Raceway i Mo i Rana. Behovet er absolutt til stede for å ha et slikt anlegg, mener Erik Steen, daglig leder for selskapet Oslofjord Panoramic Racepark.

Planen er ikke primært å bygge en fullverdig Formel 1-bane, men å ha muligheten til å leie en slik bil og kjøre den på en ordentlig bane.

Harald Huysman, tidligere Formel 3-kjører og deleier i Rudskogen Motorpark, er imidlertid ikke imponert over planene.

- Det blir som å bygge et hotell for 8.000 gjester på Tynset. I Tyskland, med 82 millioner innbyggere, er det fem slike anlegg. To av dem er konk, sier han. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere