*Nettavisen* Nyheter.

Vil bygge fornøyelsespark i Abottabad

Foto: (Scanpix/FBI)

Osamas siste gjemmested kan bli turistmekka.

06.02.13 07:04

Det er nylig avdekket planer om å bygge en fornøyelsespark i det samme området hvor Osama bin Laden ble funnet og drept av amerikanske spesialsoldater i mai, 2011.

På den 250 mål-store tomten ved utkanten av Abottabad i Pakistan har myndighetene planer om å bygge en stor park med dyrehage, ulike former for ekstremsport, restauranter og kunstige fossefall.

150 millioner kroner
Myndighetene i den nordvestlige Khyber Pakhtunkhwa-provinsen håper at prosjektet vil gi landets turistnæring en dytt i riktig retning.

- Parken vil i første omgang bli på cirka 50 dekar, men senere vil den uytvides til 500, sier Syed Aqil Shah, provinsens minister for idrett og turisme, ifølge Huffington Post.

Arbeidet skal etter planen begynne sent i februar eller tidlig i mars, og kommer til å ta åtte år. Det er satt av 3 milliarder rupi, eller rundt 150 millioner kroner i første omgang, ifølge Shah.

Før USA fant og tok livet av verdens mest ettersøkte mann, var Abottabad en stille og rolig by ved foten av Himalaya-fjellene, mest kjent for millitære installasjoner.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Google Maps/Scanpix

Hit reiste velstående familier for å få en pause fra de kaotiske storbyene, og man kan lett mistenke politikerne for å ønske å gjenopprette byens rykte etter den massivt negative oppmerksomheten de siste årene.

Med god grunn. Men turistministeren avfeier spekulasjonene.

Handler ikke om Osama
- Dette prosjektet har ingenting med Osama bin Laden å gjøre, sier han til Afp.

- Vi jobber for å promotere turisme i hele provinsen, og dette prosjektet er en av de fasilitetene, fortsetter han.

I februar 2012 bestemte myndighetene at huset som bin Laden hadde bodd I sammen med sine koner og barn, skulle rives. Årsaken var angivelig at man fryktet al Qaida og andre ekstremister ville valfartet til huset til sin avdøde leder.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.