RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil bygge LNG-terminal offshore Italia

Sist oppdatert:
Qatars naturgasselskap Rasgas har nå inngått en avtale med italienske Edison om å bygge en flytende importterminal for LNG utenfor Italias østkyst
Fra før arbeider John Fedriksens Golar LNG og italienske Saipem med å få på plass de siste godkjennelsen for bygging av en tilsvarende terminal på vestkysten av Italia, utenfor toscanske Livorno.

Rasgas skal eies den planlagte terminalen med 45 prosent, mens ExxonMobil vil ha en tilsvarende eierandel, og Edison tar 10 prosent av prosjektet. I likhet med Cross Gas-prosjektet til Golar skal importterminalen være en flytende enhet på utsiden av kysten.

Ifølge en pressemelding fra Rasgas skal Edison og Rasgas samtidig ha inngått en avtale om leveranser av 1,2 til 4,7 millioner tonn årlig over en periode på 25 år fra 2007.

Avtalen erstatter en tidligere intensjonsavtale for en tilsvarende terminal i Adriaterhavet. Det er ikke gitt noen opplysninger om hva slags design terminal skal, om den vil være basert på samme modellen som den GOlar og Saipem jobber med.

Dersom den endelige godkjennelsen faller på plass for Golar og Saipem nå slutten av november slik det er ventet, vil et av Golars LNG-nybygg bli bygd om til en flytende terminal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere