*Nettavisen* Nyheter.

Vil den ikke lære triks?

Lær hunden triks. Sjalu hunder vil ikke lystre. Foto: Friederike Range

Slik trener du hunden. Les ekspertrådene her!

GÅ RETT TIL DYRESIDEN

Triks er bra hundens helse. Den holder seg aktivisert og du knytter sterkere bånd til din firbente venn. Hundetreneren Arden Moore har følgende tips til hvordan man lettest kan trene opp hunden, skriver Pet Examiner.

Les også: Derfor snakker hunden din

1. Vær i godt humør. Hunder oppfatter stress og utålmodighet, så det er viktig å velge riktig dag for å lære hunden triks.

2. Velg riktig tidspunkt . Hunder er mer villige til å lære triks når de er sultne. Dette er fordi de ønsker godbit som belønning under opplæringen.

3. Velg riktig sted. Det er viktig at hunden ikke blir distrahert. Velg derfor et rolig sted, og skru av TV-en hvis du er i stua.

4. Kommuniser direkte. Hunder er flinke til å tolke kroppsspråk. For hver øvelse bør du velge en spesiell type bevegelse og ord, så den ikke blir forvirret og blander de forskjellige kommandoene.

Se video om å lære gi labb her:

(Artikkelen fortsetter under videoen)

HTML EMBED

Les også: Hunden din føler seg aldri skyldig

5. Gi ros, ikke skjenn . Man bør alltid gi hunden ros om den gjør trikset riktig, men ignorere feilene. Det er viktig å gi hunden godbiter når den gjør noe riktig, for å bygge suksessen gradvis. Hunden vil gjenta oppførsel som blir belønnet.

6. Tilpass triksene til hunden. Hunder klarer ikke lære alle triks, det avhenger av fysikk og lynne. Her vil for eksempel lengden på bena være avgjørende for hvilke triks som passer.

7. Avslutt på topp. Når hunden har lært et triks er det på tide å avslutte i stedet for å drille i det uendelige. På den måten avslutter den med en følelse av å ha oppnådd noe, og er klar for å lære nye ting senere.

Har din hund spesielle evner? Send tips til Dittdyr.no.

Få magasinet Dittdyr rett hjem i posten. Bestill her, kr 279 for seks utgaver:

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag