RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil diskutere raskere tankutfasing

Sist oppdatert:
Det kan gå mot en enda tidligere utfasing for tankskip med enkle skrog enn den FNs maritime organ vedtok et par år tilbake. Det er EU som presser på
FNs maritime organ IMO vil ifølge TradeWinds diskutere en raskere utfasing for eldre tankskip bygget før 1980, allerede i desember i år.

Desembermøtet er ventet å ville drøfte i detalj EU-landenes forslag om å fase ut kategori 1 tankskip to år tidligere en dagens plan.

Det vil bety at tankskip større enn 20.000 dødvekttonn uten separate ballasttanker, bygget før 1980- vil måtte skrapes allerede i april 2005, mot utgangen av 2007, som er grensen i dagens plan.

Ifølge TradeWinds tyder mye på at IMO vil vedta en fremskyndelse av utfasingen. Det skal også diskuteres nye grensen for kategori 2 og 3 tankere, men ingen detaljer er foreløpig kjent, men EU forslår at det fremskyndes fra 2015 til 2010.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere