Vil drikke med Tone

Foto: Johannessen, Sara (SCANPIX)

Norske menn vil drikke vin med Tone Damli Aaberge, se hvem kvinner helst vil dele et vinglass med her.

(Side2:) Norske menn er ikke snauere enn at de ønsker å dele et glass vin med dronningen av Sogndal; Tone Damli Aaberge, hvis de fikk velge fritt. En undersøkelse gjennomført av vinprodusenten Lindemans i Norge blant menn og kvinner over 18 år i juni avslører drikkepartnere vi helst ønsker oss.

Helt øverst troner altså Tone Damli Aaberge, til tross for at hun ble henvist til en tredjeplass over mest sexy kvinner i år.

Av andre kjendiser som norske menn gjerne kunne drikke med så kom Pia Tjelta, Anne Rimmen, Dorthe Skappel og Mira Craig høyt opp. Glamourmodellene kom, kanskje ikke overraskende, ikke like høyt på vinpartnerlisten.

Kvinner velger Jonas og Jens
Norske kvinner valgte to politikere øverst på listen, nemlig Jonas Gahr Støre og Jens Stoltenberg. Sistnevnte fikk riktignok like mange stemmer som Aksel Lund Svindal. Hele 7 prosent ville også drikke med Jan Thomas, uten å muligens tenke på at de ville få litt kjeft fordi de inntok for mange karbohydrater.

Av andre navn på listen fra kvinnene finner man kjæresten til Tone Damli Aaberge, Aksel Henie og kronprins Håkon.

Norges mest sexy mann, Andreas Thorkildsen, var ikke nevnt blant personene man ønsket å drikke med. Muligens tror man at han er for opptatt med å trene?

Et rødvinsland- selv på sommeren
Skulle man være så heldig å få sin favoritt kjendis på besøk, så er det mest sannsynlig noe rødt som serveres i glasset. Statistikk fra Vinmonoplet viser at nordmenn foretrekker rødvin, selv om gradestokken peker oppover. I mai drakk nordmenn 3,1 millioner liter rødvin og 1,5 millioner hvitvin.

Australske Lindemans er blant Norges mest solgte viner. I fjor drakk nordmenn godt over en million liter av bestselgeren Lindemans Shiraz Cabernet på boks. Lindemans er Australias eldste vinhus i drift. Over 2,5 millioner flasker med deres vin selges hver dag.

Les også:
- Byturen er en kaloribombe
Her er mytene om fyllesyke
Slik leser du vinkartet
De beste vintipsene

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.